Δυσαρεστημένος ο Β. Λεβέντης γιατί δεν εκλήθη στο δείπνο με τον Πρόεδρο Ομπάμα

Δυσαρεστημένος ο Β. Λεβέντης γιατί δεν εκλήθη στο δείπνο με τον Πρόεδρο Ομπάμα
Ενημερώθηκε: 17/11/16 - 13:42

«Τι να πιέσουν οι ΗΠΑ για το χρέος; Αφού ξέρετε ότι το χρέος έχει πάει στα κράτη και χρειάζεται απόφαση του Κοινοβουλίου έστω και για να κοπεί ένα ευρώ. Γιατί επιμένετε στη μείωση του χρέους που γνωρίζετε προεξοφλημένα ότι θα αποτύχετε;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής για το Πολυτεχνείο.

«Μεγάλη ημέρα, δοξάζουμε ανθρώπους που απένταροι πρόταξαν τα στήθη τους -χωρίς καμία σιγουριά- απέναντι σε μια οργανωμένη Χούντα, μιλάμε για ανθρώπους που έδωσαν το αίμα τους για τη δημοκρατία. Σήμερα πόσοι ρισκάρουν τα πάντα;» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής αφιερωμένη στην «ημέρα μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου».

«Αλλάζουν οι εποχές θα μου πείτε και κόμματα που έλεγαν έξω οι Αμερικανοί θεωρούν ότι είναι επίτευγμα που ήρθε ένας Αμερικανός πρόεδρος. Παρουσιάζεται ως επιτυχία που ήρθε ο Ομπάμα και είπε κατά της λιτότητας», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρόσθεσε «είναι κάτι που ήρθε ένας Αμερικανός πρόεδρος έστω και τις τελευταίες εβδομάδες του. Αλλά μην ξεχνάτε ότι είναι ένας πρόεδρος του καταδικάσθηκε στις εκλογές, γιατί είμαι σίγουρος ότι οι Αμερικανοί καταδίκασαν την ελίτ που τους κυβερνά».

Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων της καθημερινότητας και τόνισε ότι οι νέοι έχουν απομακρυνθεί από την πολιτική και θα πρέπει τα κόμματα να κάνουν όσα πρέπει για να επιστρέψουν.

Παράλληλα, ο Β. Λεβέντης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του που δεν εκλήθη στο δείπνο με τον πρόεδρο Ομπάμα: «τι θα ενοχλούσε να είμαστε εγώ, η Γεννηματά και ο Θεοδωράκης στο δείπνο; Μήπως υπάρχει φόβος να μάθει ο ξένος ηγέτης ότι υπάρχουν και άλλες απόψεις;», ρώτησε.

Αναφερόμενος στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις ο Β. Λεβέντης σημείωσε, «ελέχθη από τις εφημερίδες ότι με τον πρωθυπουργό είχε ένα φλερτ. Η αλήθεια είναι ότι μόνο στο θέμα της απλής αναλογικής συμπέσαμε με τον Τσίπρα. Του είπα στην τελευταία μας συνάντηση να μην περνά νομοσχέδια με 153».

«Δεν θα έχουμε καλή κατάληξη, διότι το οικονομικό θα είναι πολύ άσχημο. Μπορεί και εσείς να έχετε τις πληροφορίες σας, αλλά επιτρέψτε μου να έχω και εγώ. Η Ευρώπη θα απαντήσει "προχωρούμε τις μεταρρυθμίσεις και το 2018 αν το ύψος του χρέους είναι υψηλό, θα το κοιτάξουμε". Τι θα κάνουν τότε οι υπουργοί;», πρόσθεσε και ζήτησε οικουμενική κυβέρνηση.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δώρο ανεκτίμητης αξίας στην Ελλάδα έκανε ο Ομπάμα με όσα είπε κατά την ξενάγησή του στην Ακρόπολη

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου - Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Πρωτόγνωρα επεισόδια στη Χίο από μετανάστες: Εκαψαν σκηνές, έσπασαν αυτοκίνητα, ζημιές σε καταστήματα

ΚΑΙΡΟΣ 17/11/2016: Τοπικές νεφώσεις και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

ΗΠΑ: Εκτελέστηκε 54χρονος που είχε καταδικαστεί για τον στραγγαλισμό της φίλης του

Στάσεις εργασίας, ξανά από Παρασκευή, στα μέσα σταθερής τροχιάς