Ε. Αχτσιόγλου: Συλλογικές διαπραγματεύσεις και συλλογικές συμβάσεις για να προστατεύονται οι εργαζόμενοι από αυθαίρετα φαινόμενα

 
Ε. Αχτσιόγλου: Συλλογικές διαπραγματεύσεις και συλλογικές συμβάσεις για να προστατεύονται οι εργαζόμενοι από αυθαίρετα φαινόμενα

Ενημερώθηκε: 07/03/17 - 20:10

Την αναγκαιότητα της επαναφοράς του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ύπαρξης ισχυρών συλλογικών συμβάσεων που θα προστατεύσουν τους εργαζόμενους από αυθαίρετα φαινόμενα, τονίζει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε δήλωση της στο Bloomberg, σε ρεπορτάζ του πρακτορείου για πληρωμή εργαζομένων στην Ελλάδα με κουπόνια, αντί μισθού.

«Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα της επαναφοράς του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ύπαρξης ισχυρών συλλογικών συμβάσεων που θα προστατεύσουν τους εργαζόμενους από τέτοια αυθαίρετα φαινόμενα, καθώς οι εργοδότες όλο και πιο συχνά επιχειρούν να εξοικονομήσουν πόρους με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου και υπογράμμισε:

«Όταν υπάρχουν συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις, υπάρχει λιγότερη παραβατικότητα και το εργατικό δυναμικό έχει περισσότερα εργαλεία για να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του».

Το φαινόμενο είχε αναδείξει πριν από περίπου ένα μήνα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), η οποία σε ανακοίνωσή της κατήγγειλε τις "παράνομες" πρακτικές εταιρειών πώλησης κουπονιών (vouchers), οι οποίες όπως ανέφερε προτρέπουν, ακόμα και μεγάλες εργοδότριες εταιρείες, να αντικαθιστούν παρανόμως μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων τους με διατακτικές γευμάτων και σούπερ μάρκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Κάλυμνο

Διάλογος Κυρ. Μητσοτάκη με πολίτες μέσω Facebook

Δριμύ κατηγορώ του πρώην Α/ΓΕΣ για το «δωράκι» 2.000 ετησίως που έκαναν οι βουλευτές στον εαυτό τους

Σκάνδαλο! Μειώθηκε έως 2.000 ευρώ το χρόνο η ειδική εισφορά αλληλεγγύης των πολιτικών προσώπων