Επιχείρηση να εμφανιστεί ο Νίκος Δένδιας ως «αντί-Κυριάκος»

 
Επιχείρηση να εμφανιστεί ο Νίκος Δένδιας ως «αντί-Κυριάκος»

Ενημερώθηκε: 28/01/19 - 03:49

Οργή έχει προκαλέσει στους συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ η προσπάθεια κύκλων προσκείμενων στον Νίκο Δένδια να τον εμφανίσουν ως «αντί-Κυριάκο». Αιχμή της κίνησης αυτής ήταν το ρεπορτάζ της κυριακάτικης εφημερίδας «Νέα Σελίδα» (της 26/1), η οποία εμφάνιζε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ ως «εκφραστή της μετριοπαθούς Κεντροδεξιάς».

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμούν, ότι οι συγκεκριμένοι κύκλοι του κ. Δένδια, προσπάθησαν να τον εμφανίσουν να δίνει «ηγετικό παρών», προκαλώντας έτσι εσωκομματικές τριβές στη ΝΔ και μάλιστα σε μια στιγμή, που η κυβέρνηση έχει υποστεί βαριά πολιτική ήττα από τον χειρισμό της υπόθεσης την ονομασίας των Σκοπίων.

Νίκος Δένδιας

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, τόνιζαν στελέχη της Πειραιώς, ότι στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ο χαρακτηριζόταν ως «πονοκέφαλος» για τον Πρόεδρο της ΝΔ, ενώ γινόταν αναφορά σε αρνητικά δημοσκοπικά στοιχεία, σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αναποτελεσματικός.

«Άλλος ένας «πονοκέφαλος», λοιπόν, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, συν τοις άλλοις, στο περιθώριο των δημοσκοπήσεων μαζικής κατανάλωσης μαθαίνει από τις κυλιόμενες μετρήσεις της Πειραιώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω Σκοπιανού παροξυσμού ανέβασε το ποσοστό συσπείρωσής του από το 40% στο 65%» έλεγε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της «Νέας Σελίδας».

Νέας Δημοκρατίας

Ένα άλλο στοιχείο που προκάλεσε την οργή της ηγετικής ομάδας της , ήταν η διαρροή -όπως εκτιμάται- κύκλων του Νίκου Δένδια στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, για εκδήλωση, που έγινε πριν από 8 μήνες (!) στην οποία ο πρώην υπουργός είχε μιλήσει «για την Κεντροδεξιά του μέλλοντος που πρέπει να γίνει και πάλι «λαϊκό κόμμα και όχι κόμμα ολιγαρχών και λαϊκιστών».

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τόνιζαν, ότι στην αναφορά αυτή γινόταν προσπάθεια να γίνει αντιδιαστολή ανάμεσα στην σημερινή ΝΔ και τη ΝΔ, που οραματίζεται να αναδιαμορφώσει ο κ. Δένδιας.

Συμφωνία των Πρεσπών

Το «ηγετικό παρών» του κ. Δένδια, μέσω της «Νέας Σελίδας», συνδυάστηκε με τα εύσημα που πήρε από τον Αλέξη Τσίπρα για την τοποθέτησή του στη Βουλή με αφορμή την πρόταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή στην συζήτηση για τη . Μια προσπάθεια να φανεί συναινετικός σε αντιδιαστολή και πάλι -όπως εκτιμά η Πειραιώς- με την σκληρή γραμμή Μητσοτάκη, αλλά και στην γραμμή Σαμαρά.

«Σε μια συναινετική ομιλία» ανέφερε το ρεπορτάζ «που καταδίκασε τις απόπειρες εκφοβισμού Ελλήνων βουλευτών αλλά και τις προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να προκαλέσει ένταση, αποσπώντας έτσι το χειροκρότημα και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κερκυραίος πολιτικός κατέθεσε και το πολιτικό στίγμα του, προβάλλοντας ένα μετριοπαθές, φιλελεύθερο προφίλ».

«Κάπως έτσι» συνέχιζε το ρεπορτάζ «κέρδισε το «credit» και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που εξήρε τη στάση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας να καταδικάσει τα φαινόμενα βίας και απειλών κατά εκπροσώπων του ελληνικού λαού».

«Τρεις τάσεις στη ΝΔ και ένας δελφίνος»

Στο ρεπορτάζ της «Νέας Σελίδας», το «ηγετικό παρών» του κ. Δένδια, συνδυαζόταν με το εσωκομματικό πρόβλημα που -κατά την εφημερίδα- υπάρχει στη ΝΔ. Μάλιστα με αυτό ξεκινούσε και το θέμα, που να σημειωθεί ότι ήταν το βασικό. Δείτε τι έγραφε:

«Η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ήταν και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξεδιπλωθεί η πολυφωνία στη Νέα Δημοκρατία για ένα ζήτημα που, η αλήθεια είναι, την ταλάνισε πολύ επί σχεδόν τριάντα χρόνια. Και, κατά πως φαίνεται, το Μακεδονικό θα συνεχίσει να την ταλαιπωρεί και μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πορευτεί την επόμενη μέρα ως… τρεις Νέες Δημοκρατίες αλλά και με έναν δελφίνο».

Στελέχη της ΝΔ τόνιζαν ότι είναι αξιοσημείωτο πως μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμιά αντίδραση του Νίκου Δένδια.