Επίσημο: Οι έξι της ψήφου εμπιστοσύνης "προσχωρούν" στον ΣΥΡΙΖΑ

"Μέλι στο ψωμί" της Κυβέρνησης των 145 εύθραυστων βουλευτών που είχαν απομείνει, έριξαν οι έξι βουλευτές από διάφορα κόμματα που ανεξαρτητοποιήθηκαν και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης πρόσφατα
Ενημερώθηκε: 04/02/19 - 22:24

"Μέλι στο ψωμί" της Κυβέρνησης των 145 εύθραυστων βουλευτών που είχαν απομείνει, έριξαν οι έξι βουλευτές από διάφορα κόμματα που ανεξαρτητοποιήθηκαν και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης πρόσφατα.

Με επιστολές τους κοινοποίησαν ότι επιθυμούν η ψήφος τους να προσμετράται στις ψήφους της συμπολίτευσης σε όλα τα νομοσχέδια που ψηφίζονται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία.Έτσι μιλάμε για μια άτυπη προσχώρηση, και ανάσα για την κυβέρνηση, αφού πλέον τα όποια νομοσχέδια θα περνούν με άνεση.

Πρόκειται για την Έλενα Κουντουρά, τον Κώστα Ζουράρι, τον Σπύρο Δανέλλη, τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, την Κατερίνα Παπακώστα και τον Βασίλη Κόκκαλη. Την κίνηση αυτή είχε προαναγγείλει ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο κ. Βούτσης κληθείς να σχολιάσει εάν οι 6 βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης είχαν ενταχθεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχαν θέματα με τις πλειοψηφίες απάντησε χαμογελαστός «Κοντός ψαλμός».

Ο ίδιος νωρίτερα δήλωσε:

«Αυτά τα 3 ½ χρόνια έχουμε πολιτευτεί με απόλυτη θεσμική προσήλωση στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, σε μια δύσκολη εποχή,  με οκτακομματική Βουλή, με κρίσιμες και δύσκολες πολιτικές αποφάσεις,  και είμαστε στην 4η Σύνοδο με μεγάλες  κινητικότητες βουλευτών. Επαναλαμβάνω για μένα θα ήταν  πραγματικά εξαιρετικά σημαντικό να μου υποβληθεί μια πρόταση μομφής, όπως λένε εδώ και τέσσερις φορές μέχρι σήμερα το τελευταίο διάστημα με διάφορες αφορμές,  έχουν κάθε δικαίωμα το κάνουν και το σέβομαι, αλλά θα ήταν και για μένα μια δυνατότητα για να αποδείξω με  επιχειρήματα τι σημαίνει αυτή η απόλυτη θεσμική προσήλωση που σας λέω ότι έχουμε αποδείξει ως Προεδρείο», είπε ο Νίκος Βούτσης.