Βεναρδάκης: Πιθανόν οι 6 που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης να προσχωρήσουν στο κόμμα

Βερναρδάκης: Εξετάζουμε προσχώρηση των 6 που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης
Ενημερώθηκε: 04/02/19 - 17:13

«Κάναμε αυτό που θεωρήσαμε δημοκρατικό καθήκον» δήλωσε στο News 24/7 o υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης αναφερόμενος στον κανονισμό της Βουλής.

Πρόσθεσε ότι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση ήταν να θέσει στα κόμματα το ζήτημα με τα προνόμια χρηματοδότησης, τηλεοπτικού χρόνου, χρόνου στη Βουλή κλπ. που έχουν τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Αφού δεν θέλουν αυτοί μία, δεν θέλει ο Τσίπρας δέκα» είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για ηθική στην πολιτική.

Αναφερόμενος στο Πάνο Καμμένο είπε: «Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στον Πάνο. Πώς να κάνει αποδεκτές παραιτήσεις που δεν έχουν γίνει ποτέ; Να πάει σε αποπομπές;» αναρωτήθηκε ο κ. Βερναρδάκης και σημείωσε ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε ήταν που θα μιλούσαν για συναλλαγές στο κυβερνητικό διαζύγιο. 

Τόνισε ότι ο Πάνος Καμμένος μειοψήφισε στο κόμμα του: «Η Κουντουρά είναι μια πετυχημένη υπουργός, θα την αποπέμψει ο πρωθυπουργός χωρίς η ίδια να το θέλει;» είπε και μίλησε για άσφαιρα πυρά από τον πρώην υπουργό Άμυνας. «Αν έχει να πει κάτι ας το πει. Είναι δυνατόν να απειλεί τον Κοτζιά;» συμπλήρωσε.

«Δεν υποτιμούμε ούτε λοιδορούμε τον Πάνο. Συνεργαστήκαμε έντιμα. Κινδυνεύει να πεσει όμως σε παραλήρημα, ξεφτιλίζοντας έναν βουλευτή» σχολίασε για τα περί γκαζόζας.

Για τα περί "ταξιδιού" Τσίπρα στις Μαλδίβες είπε ότι πρόκειται για ένα ωραίο σενάριο. Είναι αστεία πράγματα αυτά! Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας!», ανέφερε ο κ Βερναρδάκης. 

«Δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε σε πίεση» είπε επίσης ο κ. Βερναρδάκης. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία των 151 θα φανεί στη Βουλή και είπε ότι θα μελετηθεί και το σενάριο προσχώρησης αν χρειαστεί των 6 που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στο ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε επίσης ότι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφραστεί η διεύρυνση που επιδιώκει το κόμμα.