Γεροβασίλη: Δόση και επιτάχυνση κυβερνητικού έργου οι πρώτοι στόχοι

Γεροβασίλη: Δόση και επιτάχυνση κυβερνητικού έργου οι πρώτοι στόχοι
Ενημερώθηκε: 17/05/16 - 14:31

Το κλείσιμο της αξιολόγησης και η εκταμίευση της δόσης είναι ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Επόμενος στόχος είναι η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου με νομοσχέδια για την ανάπτυξη που ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση, ενώ στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα αποφασιστούν μέτρα και παρεμβάσεις κάθε υπουργού, που θα υλοποιούνται με βάση τον οδικό χάρτη, πρόσθεσε.

Ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου, το οποίο καλείται να αποφασίσει και για το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, υπογράμμισε ότι ελληνική επιδίωξη είναι η επίλυση του ζητήματος κατά τρόπο που θα αποκαθιστά τη σταθερότητα στη χώρα και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός, όπως τόνισε, ότι ο μηχανισμός που σχεδιάζεται, με βάση την απόφαση του προηγούμενου Eurogroup, δεν θα εξαρτάται από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών, ούτε από αυθαίρετα στοιχεία και προβλέψεις, αλλά, αντιθέτως, θα ενεργοποιείται αυτόματα, ώστε να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, με αντικειμενικά κριτήρια.

Ως προς το θέμα του ανασχηματισμού, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι προς το παρόν δεν φαίνεται ότι επίκειται ανασχηματισμός, σημειώνοντας ότι είναι θέμα του πρωθυπουργού.

Ερωτηθείσα για τον εκλογικό νόμο, απάντησε ότι πρόκειται για μία από τις βασικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, που θα υλοποιηθεί σε χρόνο μακριά από τις εκλογές, ώστε να μη θεωρηθεί ύποπτη. Όπως τόνισε, η σχετική συζήτηση θα ανοίξει έγκαιρα, θα συζητηθεί έγκαιρα στα κυβερνητικά όργανα, σύμφωνα με σχετικές οδηγίες του πρωθυπουργού προς τον αρμόδιο υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο. Η κ. Γεροβασίλη αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με αλλαγές στον εκλογικό νόμο, υπογραμμίζοντας ότι αυτές θα αποφασιστούν από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Αναφορικά με εκδήλωση της Βουλής για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ανέφερε ότι το Ίδρυμα της Βουλής αποφάσισε να πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου, όπως για πολλούς ιστορικούς ηγέτες της χώρας και δεν είναι κάτι που αφορά την κυβέρνηση, αλλά τη Βουλή, η οποία διαθέτει την αυτονομία της.

Κληθείσα να σχολιάσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ έναντι της κυβέρνησης, με αφορμή τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών στη Ρώμη, στις 20 Μαϊου, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι έχει ήδη σχολιαστεί αρνητικά η στάση του ΠΑΣΟΚ από την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και πρόσθεσε: «Εμείς δεν είδαμε καμία διάθεση για συζήτηση από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ούτε διάθεση να συμβάλει στην προσπάθεια της κυβέρνησης, καθώς ταυτίζεται με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ».