Γιώργος Βαρεμένος: Ο Κασσελάκης φοβάται επιστροφή του Τσίπρα — «Αθλιότητες» οι ισχυρισμοί Οικονόμου

 
Γιώργος Βαρεμένος: Ο Κασσελάκης φοβάται επιστροφή του Τσίπρα — «Αθλιότητες» οι ισχυρισμοί Οικονόμου

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ενημερώθηκε: 06/06/24 - 10:50

Για αθλιότητες και ψέματα έκανε λόγο ο Γιώργος Βαρεμένος απαντώντας στις δηλώσεις του Θανάση Οικονόμου και τις αιχμές που άφησε για «σκιές» και «συναλλαγές» πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο διατελέσας Πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, είπε στον ΑΝΤ1 για τον Θανάση Οικονόμου, μεταξύ άλλων, ότι «ο κ. Οικονόμου λέει ότι ήμουν στην Επιτροπή, υπό την προεδρία της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, ενώ εγώ ήμουν πρόεδρος της Επιτροπής για ένα διάστημα. Όταν έγινα πρόεδρος, ζήτησα να μάθω πώς γίνεται ο έλεγχος των πόθεν έσχες. Ήταν κάποια δωμάτια-αποθήκες, γεμάτα με φακέλους. Λέω “πώς γίνεται ο έλεγχος”; Μου λένε “δειγματοληπτικά, παίρνουμε 3-4 φακέλους από αυτούς και γίνεται ο έλεγχος”. Πήρα απόφαση να ψηφιοποιηθούν όλα αυτά, δεν νοείται να μην είναι ψηφιακά όλα αυτά σε ένα κράτος».

Ερωτηθείς εάν σκοπίμως και σε συνεννόηση με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Θανάσης Οικονόμου είπε όσα είπε στον συγκεκριμένο χρόνο, λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ο Γιώργος Βαρεμένος απάντησε:

«Ο κ. Κασσελάκης φοβάται ότι αν προκύψει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, μπορεί να προκύψει ανασύνθεση του πολιτικού πεδίου, να υπάρξει δηλαδή μια ουσιαστική απάντηση από σοβαρές δυνάμεις όπως η Νέα Αριστερά και άλλες δυνάμεις. Εμμέσως προσπαθεί να χτυπήσει τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί φοβάται τις κινήσεις του Τσίπρα, γιατί έχουν ακουστεί πολλά σενάρια για επαφές του κ. Τσίπρα με πρόσωπα και από τον σοσιαλιστικό χώρο».

Αναφορικά με το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Γιώργος Βαρεμένος είπε ότι «η υπόθεση με το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη τράβηξε σε χρόνο και εγώ δεν ήμουν πρόεδρος όταν τελείωσε. Πορεύτηκα θεσμικά σε μια χώρα που κανείς δεν σέβεται τους θεσμούς, δεν εργαλειοποίησα την επιτροπή για πολιτικούς λόγους. Είχα να αντιμετωπίσω πολύ δύσκολες καταστάσεις. Ο Νίκος Βούτσης για πρώτη φορά ενημέρωνε τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων για τα μυστικά κονδύλια, για όλα και η ΝΔ μας έκανε τοξικές επιθέσεις, ενώ ήταν ενήμερη».

«Έρχεται τώρα ο κ. Κασσελάκης να κάνει τί; Να μηδενίσει την προσφορά μας, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η συμπεριφορά Οικονόμου έχει ποινική διάσταση. Τα πάντα σκέφτομαι, ακόμη και να κινηθώ νομικά», συμπλήρωσε ο κ. Βαρεμένος.

«Να μας πει ο κ. Οικονόμου και ο κάθε κύριος Οικονόμου κάτι συγκεκριμένο και να το απαντήσουμε. Εμείς νομίσαμε ότι η πολιτική πρέπει να γίνεται επί της ουσίας. Όποιος νόμιζε ότι έπρεπε να βάλει στην φυλακή οποιονδήποτε, έπρεπε να προσκομίσει στοιχεία. Εμένα δεν μπορεί κανένας να μου πει τίποτα για το πώς αντιμετώπισα τους πολιτικούς αντιπάλους μας» είπε ακόμη ο κ. Βαρεμένος.

Στην συνέχεια ανέφερε ένα παράδειγμα όσων συνέβησαν επί της θητείας του στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες «Χωρίζει ένας υπουργός. Η πρώην γυναίκα του, βομβαρδίζει την Επιτροπή με στοιχεία για τον υπουργό, για παράνομο πλουτισμό, για διάφορα. Έπρεπε να καθίσεις να τα εξετάσεις όλα αυτά».

«Ο κ. Κασσελάκης φοβάται την ευρύτερη αναμόρφωση του πολιτικού τοπίου, είναι ευρύτερο αυτό που φοβάται ο Στέφανος Κασσελάκης. Θεωρώ ότι ο κ. Κασσελάκης (ενν. συμφωνεί με τον κ. Οικονόμου) από την στιγμή που δεν αποδοκίμασε, τον “απέσυραν” μεν από την κυκλοφορία τον κ. Οικονόμου, είπε η κ. Κεχαγιά αυτό που είπε, αλλά….».

Κατέληξε λέγοντας: «Ο κ. Κασσελάκης χωρίς να μας ξέρει, μπορεί να θεωρεί ότι ήρθε αυτός, τα λαμπερά πρόσωπα, το lifestyle Μητσοτάκη -Κασσελάκη, μπορεί αυτό να θέλουν οι καιροί και να θεωρούνται παλιές οι απόψεις μας. Όμως οι απόψεις μου έχουν δικαιωθεί».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ