Κεδίκογλου: “Σε λιμάνι παροπλισμού μετέτρεψε τον Πειραιά ο Δρίτσας-Να δώσει εξηγήσεις”

Κεδίκογλου: “Σε λιμάνι παροπλισμού μετέτρεψε τον Πειραιά ο Δρίτσας-Να δώσει εξηγήσεις”
Ενημερώθηκε: 26/04/16 - 18:59

Ευθείες "βολές" εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα εξαπέλυσε ο τομεάρχης Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Κεδίκογλου για τις ευθύνες που του αποδίδει ότι έχει, αναφορικά με την βύθιση του "Παναγία Τήνου" εντός του λιμένα Πειραιά.

Ο κ. Κεδίκογλου κάνει λόγο για σαφείς ευθύνες του υπουργού που άφησε το πλοίο να σαπίζει εντός του μεγαλύτερου λιμένα της χώρας, με όποιες συνέπεις αυτό έχει...

Ο τομεάρχης Ναυτιλίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που ζήτησε και την παρέμβαση Εισαγγελέα, δήλωσε συγκεκριμένα:

«Το σημερινό συμβάν απέδειξε την αδιαφορία και κυρίως την απραξία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την απομάκρυνση, του επί δύο χρόνια, ανενεργού και εγκαταλελειμμένου πλοίου.

Εκτός από τα ζητήματα που αφορούν στην αισθητική εικόνα που παρουσιάζει το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, είναι σαφές, ότι δημιουργούνται και άλλα προβλήματα, καθώς εμποδίζεται η πρυμνοδέτηση των πλοίων που δένουν στην περιοχή Αγίου Διονυσίου. Επίσης, η έλλειψη συντήρησης, εγκυμονεί κίνδυνους ατυχήματος μέσα στο λιμάνι, ενώ αποτελεί και συνεχή πηγή ρύπανσης.

Σύμφωνα με το Νόμο 2881/2001: "Ρύθμιση θεμάτων ανέλκυσης ναυαγίων και άλλες διατάξεις'', θα έπρεπε να είχαν ακολουθηθεί οι συγκεκριμένες διαδικασίες που προβλέπονται για τα επιβλαβή και επικίνδυνα πλοία, είτε από τον αρμόδιο Φορέα Διαχείρισης του Λιμένα, εν προκειμένω από τον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά, είτε από τη Λιμενική Αρχή.

Αντί αυτού, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Δρίτσας, όχι μόνο δεν ενήργησε για την άμεση απομάκρυνσή του πλοίου, το οποίο είχε αρχίσει να παίρνει κλίση από το απόγευμα της 25ης Απριλίου, αλλά, δυστυχώς, παρέμεινε θεατής της βύθισής του, μετατρέποντας το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά σε λιμάνι παροπλισμού.

Καλείται ο κ. Δρίτσας να δώσει σαφή απάντηση όσον αφορά στο ερώτημα, ποιος ευθύνεται για την παράνομη και παράτυπη κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι και ταυτόχρονα ζητάμε την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων Εισαγγελικών Αρχών».

Σχετικά Θέματα:

Βυθίζεται πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά