Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Αμηχανία για την υποψηφιότητα Σβίγκου-Η αντίρρηση του Πολάκη και η αυστηρή απάντηση Τσίπρα

 
Με αμηχανία φαίνεται πως υποδέχτηκε η «Ομπρέλα» τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τις θέσεις Γραμματέα, αναπληρωτή Γραμματέα και για την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Οι τοποθετήσεις μάλιστα στελεχών της τάσης προκάλεσαν την παρέμβαση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε: 29/05/22 - 19:00

Ξάφνιασε τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή της Ράνιας Σβίγκου για τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης δεν συμφώνησε με την υποψηφιότητα της Ράνιας Σβίγκου, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για πρόσωπο που δεν στήριξε τη διεύρυνση. Αυτό είναι «απολύτως ψευδές», σχολιάζουν συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Από την «Ομπρέλα», ο Θοδωρής Δρίτσας μίλησε για μη συνθετική πρόταση, αφού προέρχεται από την εσωκομματική μειοψηφία.

Απαντώντας στον Παύλο Πολάκη, ο κ. Τσίπρας φέρεται να τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να μιλά εξ’ ονόματος των 172.000 κομματικών μελών, καθώς και ότι τα νέα μέλη εκφράζει καθεμία και καθένας από τα 300 μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Επιπρόσθετα, στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος του κόμματος φέρεται να παρατήρησε πως ανακυκλώνονται τα ίδια επιχειρήματα αναφορικά με την εσωκομματική λειτουργία, απαντώντας εμμέσως στην τοποθέτηση του Θοδωρή Δρίτσα. Όπως φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας, ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται αν κάποιο στέλεχος ανήκει στην πλειοψηφία ή την μειοψηφία, αλλά εφόσον διαθέτει τις ικανότητες, τότε θα αναλαμβάνει κομματικούς ρόλους.

Στη διάρκεια των παρεμβάσεων και άλλων στελεχών του κόμματος, ο κ. Στέλιος Παππάς φέρεται να πρότεινε να στηθούν 2 κάλπες, μία για τη Γραμματέα και μία για τον Αναπληρωτή Γραμματέα, αντίθετα στην εισήγηση του κ. Τσίπρα για ενιαία κάλπη για τα δύο νέα πρόσωπα στην κομματική ιεραρχία, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε με σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ