Λεβέντης: Το ΠΑΣΟΚ θα τιμωρηθεί που δεν ψηφίζει απλή αναλογική

Λεβέντης: Το ΠΑΣΟΚ θα τιμωρηθεί που δεν ψηφίζει απλή αναλογική
Ενημερώθηκε: 21/07/16 - 20:37

"Αν μία φορά πρέπει σε αυτή την αίθουσα να λειτουργήσει η συνείδηση είναι τώρα", δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης υποστηρίζοντας την άποψη ότι η χώρα πτώχευσε με μονοκομματικές κυβερνήσεις. "Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφερε το πλειοψηφικό σύστημα στο σακούλι του από το Παρίσι για αυτό και είναι γαλουχημένοι έτσι οι βουλευτές της ΝΔ" είπε αναφερόμενος στη ΝΔ και συνέχισε λέγοντας ότι η άποψη της ΝΔ ότι ο Αλέξης Τσίπρας λειτουργεί με δόλο όμως η Ένωση Κεντρώων κοιτάει το καλό της χώρας.

Και το καλό της χώρας είναι να φύγει από το ανάθεμα των μονοκομματικών κυβερνήσεων και να πάμε σε συμμαχικές κυβερνήσεις όπως όλη η Ευρώπη υποστήριξε ο Βασίλης Λεβέντης.

"Με λέτε δεκανίκι του Τσίπρα. Αν είμαι θα φανεί" δήλωσε και εξέφρασε την απορία του για την Φώφη Γεννηματά που ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε στην ιδρυτική του διακήρυξη την απλή αναλογική τώρα λέει όχι.

"Η Φώφη Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ θα τιμωρηθεί γιατί θα δώσει τη νίκη στη Δεξιά. Εκτός αν έχετε κανονίσει να πάτε μαζί τους" επιτέθηκε ο Βασίλης Λεβέντης.

Με την απλή αναλογική δεν θα έχουμε ακυβερνησία. Απλά δεν θα έχουμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Γι αυτό πρέπει να ψηφίσουμε την απλή αναλογική.