Μαυρόπουλος για τις ελλείψεις στα μέσα δασοπυρόσβεσης: “Βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των πιλότων”

 
Μαυρόπουλος για τις ελλείψεις στα μέσα δασοπυρόσβεσης: “Βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των πιλότων”

Ενημερώθηκε: 28/06/16 - 18:04

Τις θέσεις του για τις ελλείψεις στην δασοπυρόσβεση τονίζει ο πρώην Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και αρμόδιος συντονιστής του τμήματος σωμάτων ασφαλείας και ενόπλων δυνάμεων της ΛΑΕ, Τάσος Μαυρόπουλος.

"Για άλλη μια χρονιά οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας, δίνουν άνισο αγώνα για να προστατεύσουν το φυσικό τις ανθρώπινες ζωές, το περιβάλλον και τις περιουσίες από τις πυρκαγιές. Η συνεχής και βάρβαρη μνημονιακή φτωχοποίηση της Ελλάδας, του λαού, των εργαζομένων και του συνόλου του εξοπλισμού σε όλα τα επίπεδα, δυσκολεύουν το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν αυξάνοντας τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, παίζοντας τη ζωή τους κορώνα-γράμματα.

Οι πυροσβέστες ρίχνονται στη φωτιά χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό προστασίας και τα μέσα που απαιτούνται, τα οποία αναπληρώνουν με τη φυσική τους παρουσία. Κάθε χρόνο λιγότερα πυροσβεστικά αεροπλάνα για πυρόσβεση λόγω παλαιότητας και μειωμένων κονδυλίων για συντήρηση, με αποτέλεσμα ατυχήματα τα οποία βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των πιλότων", τονίζει ο πρώην Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και συμπληρώνει:

"Για μια ακόμα φορά οι αρμόδιοι υπουργοί διαπιστώνουν πεπαλαιωμένα πυροσβεστικά μέσα και εξαγγέλλουν ανανέωση «άμεσα»! Αυτό το έργο ο λαός το ξαναβλέπει με οργή και θυμό. Η ασφάλεια του πολίτη και η πολιτική προστασία, όπως ο ελληνικός λαός και ολόκληρη η χώρα, θυσιάζονται στο βωμό της διάσωσης των τραπεζών και του πλουτισμού των κερδοσκόπων. Η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, δεν παρέχουν τα στοιχειώδη και απαραίτητα μέσα, γιατί προτεραιότητά τους είναι η ικανοποίηση των τοκογλύφων. Η πατρίδα μας προτεκτοράτο των Βρυξελλών και της Γερμανίας έχει εκχωρήσει πλήρως την εθνική της ανεξαρτησία και κυριαρχία αδυνατώντας να υποστηρίξει βασικές λειτουργίες του κράτους.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στηρίζει την προσπάθεια των δυνάμεων της πυροσβεστικής και της πολεμικής αεροπορίας που επιχειρούν για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών με μοναδικό όπλο τον επαγγελματισμό και το φιλότιμό τους και καταβάλλει κάθε προσπάθεια, από την οποία δεν πρέπει να λείπει κανείς, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής".

Σχετικά Θέματα:

Με leasing ή από κοινού ενοικίαση με άλλες χώρες σκέφτεται η κυβέρνηση να ανανεώσει τα καναντερ

Άμεσα μέτρα ζήτησε το ΚΚΕ από τον Τόσκα για να αποφευχθούν καταστροφές όπως στα Δερβενοχώρια