Μη πολιτικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μη πολιτικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ενημερώθηκε: 22/10/19 - 16:02

«Το Βήμα της Κυριακής» έγραψε ότι ο Μητσοτάκης εξετάζει την επιλογή μιας γυναίκας εκτός πολιτικού συστήματος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.  

Ο προσδιορισμός αυτός βγάζει αυτομάτως εκτός συζήτησης την Άννα Διαμαντοπούλου και τη Μαρία Δαμανάκη.  Κρατάει εντός την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου, το όνομα της οποίας έχει αντηχήσει, έστω και σε χαμηλούς τόνους, στους διαδρόμους του πολιτικού κουτσομπολιού.  

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις κυριών εκτός πολιτικού συστήματος που θα συγκεντρώνουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά.  

Το ενδιαφέρον, βέβαια, δεν βρίσκεται στο φύλο του υποψηφίου.  Βρίσκεται στη μη πολιτική ιδιότητα.  Και αυτό που με κάνει να σμίγω με απορία τα φρύδια είναι το πώς θα εκινείτο ένας μη πολιτικός Πρόεδρος το καλοκαίρι του 2015, όταν ο Παυλόπουλος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, συνομίλησε με τον Ολάντ, απείλησε με παραίτηση μπροστά σε ενδεχόμενο Grexit και συντόνισε τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.  

Ομοίως, δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο ένας μη πολιτικός Πρόεδρος δύναται να χειριστεί καταλλήλως τη διαδικασία διερευνητικών εντολών.  

Εν τέλει θυμάμαι την περίπτωση του Κυρίου (με κεφαλαίο, όπως ήθελε) Χρήστου και προβληματίζομαι…

ΠΗΓΗ: Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», (Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019)