Ν. Ανδρουλάκης: «Νίκη της Δημοκρατίας και ήττα του Μαξίμου» η απόφαση για το Predator – Ζητά νέα Εξεταστική

 
νικος ανδρουλακης

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 26/02/26 - 16:26

Με μια σκληρή τοποθέτηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε την πρόσφατη δικαστική απόφαση για το λογισμικό Predator ως μια ιστορική δικαίωση του αγώνα που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2022.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο τον ίδιο, αλλά και όλα τα θύματα ενός «παρακράτους» που επιχείρησε να πλήξει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, το αποτέλεσμα της δίκης αποτελεί μια βαριά πολιτική και θεσμική ήττα για την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία. Κατήγγειλε ότι το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου οργάνωσε και χρησιμοποίησε σκοτεινές πρακτικές περασμένων δεκαετιών, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς.

«Μέχρι τέλους» ο δικαστικός αγώνας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση δεν κλείνει εδώ, προαναγγέλλοντας τη συνέχεια της μάχης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Υπογράμμισε ότι, παρά τον «πόλεμο λάσπης» που δέχθηκε, ο στόχος παραμένει η πλήρης απόδοση ευθυνών, διαμηνύοντας ότι «θα λογοδοτήσουν όλοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

Πολιτική αντεπίθεση στη Βουλή

Στο πλαίσιο των επόμενων κινήσεών του, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε δύο σημαντικές πρωτοβουλίες:

Συζήτηση Πολιτικών Αρχηγών: Θα καταθέσει αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, καλώντας τον Πρωθυπουργό να απολογηθεί για τα δικαστικά ευρήματα.

Νέα Εξεταστική Επιτροπή: Με την καθαρογραφή της απόφασης, το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει τη σύσταση νέας εξεταστικής επιτροπής.

Όπως εξήγησε, η νέα επιτροπή είναι απαραίτητη καθώς στην ακροαματική διαδικασία προέκυψαν νέα, κρίσιμα στοιχεία που δεν είχαν εξεταστεί στην προηγούμενη –κατά τον ίδιο «χειραγωγημένη»– επιτροπή. Στόχος είναι να κληθούν πολιτικά πρόσωπα που απέφυγαν να καταθέσουν στη δικαιοσύνη, ώστε να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

«Ο προβολέας της δικαιοσύνης πρέπει να πέσει παντού», σημείωσε χαρακτηριστικά, καλώντας όσους «κρύφτηκαν» να δώσουν εξηγήσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ