Νέα επίθεση Δένδια κατά Σαμαρά και Γεωργιάδη

Νέα επίθεση Δένδια κατά Σαμαρά και Γεωργιάδη
Ενημερώθηκε: 20/04/19 - 23:25

Διχάζει για μια ακόμα φορά ο Νίκος Δένδιας τη ΝΔ, με αφορμή το μέτωπο που έχει ανοίξει με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Αδωνη Γεωργιάδη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Κοινοβουλευτικος εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις σε πολλά θέματα. Καθαρές κουβέντες. Έχουμε μεγάλη διαφορά ύφους».

Ο κ. Δένδιας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό να προβάλει τον εαυτό του ως «δελφίνο» σε μια πρόωρη κούρσα διαδοχής στην ηγεσία της ΝΔ, προκαλώντας τον έντονο προβληματισμό στο επιτελείο της Πειραιώς, γιατί έχει επιλέξει αυτή τη στάση, λίγο πριν τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται.

Μια στάση που μεγεθύνει και υπετονίζει τις διάφορες στο εσωτερικό του κόμματος, την ώρα που προέχει η ενότητα για την επίτευξη του μεγαλύτερου δυνατού αποτελέσματος στις επερχόμενες αναμετρήσεις.

Όπως εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές ο κ. Δένδιας αναμένεται να κάνει την κίνησή του,για τη διεκδίκηση της αρχηγίας στη ΝΔ, στη περίπτωση που το κόμμα δεν εξασφαλίσει την αυτοδυναμία.

Γιατί λόγο αυτό και έχει βάλει, σε πρώτη φάση, στο στόχαστρο την πλευρά Σαμαρά-Γεωργιάδη.

«Είμαστε το κόμμα του μέτρου και της εθνικής ευθύνης. Είμαστε κόμμα πατριωτικό, δεν είμαστε κόμμα εθνικιστικό. Δεν μας αρέσουν οι κραυγές, δεν μας αρέσουν οι λαϊκισμοί» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Νίκος Δένδιας χτυπώντας εμμέσως πλην σαφώς τον Αντώνη Σαμαρά μέσω του Άδωνι Γεωργιάδη.

Στέλνοντας μήνυμα προς την ηγετική ομάδα της ΝΔ, για απομάκρυνση του κόμματος από την γραμμή Σαμαρά-Γεωργιάδη, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι «οι τόνοι πρέπει να είναι τέτοιοι που να επιτρέπουν τον διάλογο και το επιχείρημα». «Η κοινωνία είναι πονεμένη», είπε και συνέχισε: «δεν αντέχει τις κραυγές. Δεν αντέχει τις υστερίες. Δεν αντέχει ένα κλίμα ψυχροπολεμικό. Τα προβλήματα είναι τεράστια. Μπορούμε να διαφωνούμε. Αλλά αυτό οφείλει να γίνεται σε ένα πλαίσιο που να επιτρέπει το διάλογο». 

Βολές σαφείς και χαρακτηριστικές κατά των Σαμαρά και Γεωργιάδη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ