Νέα προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να δυναμιτίσει το κλίμα

 
Νέα προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να δυναμιτίσει το κλίμα

Ενημερώθηκε: 10/03/16 - 21:55

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με θέμα το Προσφυγικό, διεκόπη το απόγευμα της Πέμπτης, μετά το επεισόδιο που προκάλεσαν οπαδοί της Χρυσής Αυγής, μόλις ανέβηκε στο βήμα ο επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή» Ηλίας Παναγιώταρος.

Περίπου 30 άτομα με κράνη στα χέρια στα θεωρεία των επισκεπτών ξεκίνησαν να χειροκροτούν την ώρα που άρχισε η ομιλία του κ. Παναγιώταρου.

Στον ίδιο χώρο όμως υπήρχαν και άλλοι νεαροί προσκείμενοι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Υπήρξε λεκτική ένταση και φραστικοί προπηλακισμοί. Τότε οι νεαροί θέλησαν να αποχωρήσουν μαζί με περιφερειακούς συμβούλους, εμποδίστηκαν όμως από εκείνους της Χρυσής Αυγής. Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα με τον Η.Παναγιώταρο να ουρλιάζει κυριολεκτικά από το μικρόφωνο και να ανταλλάσσει ύβρεις με περιφερειακούς συμβούλους του ΚΚΕ. Ανάμεσα σε άλλα ακούστηκαν, "τραμπούκοι", "μαχαιροβγάλτες", "κότες".

Αργότερα, ο δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη Π. Αναστασιάδης που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση δέχθηκε μπουνιές όταν προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση κάποιων χειροκροτητών της Χρυσής Αυγής που προσπάθησαν να αρπάξουν το κινητό με το οποίο κάποιος τραβούσε βίντεο, ενώ σύμβουλοι δέχτηκαν επίσης προπηλακισμούς από τους ίδιους την ώρα που προσπαθούσαν να βγουν από την αίθουσα.

Οι αστυνομικοί που υπήρχαν έξω από την αίθουσα δεν μπήκαν στην φάση του επεισοδίου και όταν ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι δεν τους κάλεσε η διοίκηση της Περιφέρειας.

Πριν από λίγο, η συνεδρίαση ξεκίνησε και πάλι, ο Ηλίας Παναγιώταρος ολοκλήρωσε την ομιλία του και στη συνέχεια αποχώρησε σύσσωμη η παράταξη Ελληνική Αυγή.

Καταγγελία από το ΚΚΕ

«Τους νέους τραμπουκισμούς μελών και στελεχών, μπράβων της Χ.Α., στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι ναζιστές της ΧΑ, στη συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη με θέμα το προσφυγικό, άρχισαν να προκαλούν και να προπηλακίζουν όσους ήθελαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του περιφερειακού συμβούλου της ΧΑ και του ρατσιστικού οχετού που αυτός εκτόξευε».

«Κατά τη διάρκεια των προπηλακισμών επιτέθηκαν και χτύπησαν το δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη Π. Αναστασιάδη που κάλυπτε τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου» προσθέτει το ΚΚΕ, καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του «για μια ακόμα φορά η ναζιστική εγκληματική ΧΑ δείχνει το αποκρουστικό ρατσιστικό της πρόσωπο. Ο ελληνικός λαός που καθημερινά εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες πρόσφυγες χρειάζεται να απομονώσει τους φασιστές της ΧΑ και το χυδαίο ρατσισμό τους».