Νέο μπλόκο στο ΣΥΡΙΖΑ από τους ΑΝΕΛ σε επιτροπή της Βουλής

 
Νέο μπλόκο στο ΣΥΡΙΖΑ από τους ΑΝΕΛ σε επιτροπή της Βουλής

Ενημερώθηκε: 30/01/19 - 13:22

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει στην ολομέλεια η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ που χθες δεν πέρασε από την Επιτροπή οι ΑΝΕΛ μπλόκαραν για δεύτερη φορά την ύπαρξη πλειοψηφίας στην επιτροπή ΔΕΚΟ.

Οι βουλευτές είχαν κληθεί να εγκρίνουν ή όχι την τοποθέτηση του κ. Παντελή Κυπριανού στη θέση του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Όμως ο κ. Κυπριανός στην ψηφοφορία που έγινε πήρε 10 θετικές και 11 αρνητικές. Συγκεκριμένα 6 κατά και 5 παρόν. Παρόν ανάμεσα σε άλλους ψήφισαν ο εκπρόσωπος των ανεξάρτητων Ελλήνων και ο εκπρόσωπος των ανεξάρτητων Σπύρος Λυκούδης.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης κάλεσε τον υπουργό παιδείας Κώστα Γαβρόγλου αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση που προήδρευε στην συγκεκριμένη επιτροπή να μην επιμείνουν στην τοποθέτηση του κ. Κυπριανού στη συγκεκριμένη θέση αφού δεν έλαβε την έγκριση της επιτροπής.

Η Τομεάρχης παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως ανάφερε: «Είναι η πρώτη καταγραφή της έλλειψης πλειοψηφίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Βουλή. Προφανώς αυτή η επιτροπή εκφράζει γνώμη δεν είναι δεσμευτική πλην όμως το πολιτικό ζήτημα είναι μείζον και ο υπουργός ο ίδιος είναι έκθετος διότι θα προχωρήσει στο διορισμό ενός ανθρώπου ο όποιος δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και ενώ ο ΣYΡΙΖΑ υποτίθεται ότι έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτή η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν έχει ουσιαστική πλειοψηφία αλλά μια ευκαιριακή πλειοψηφία, είναι η πρώτη φορά που στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής δεν περνά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».