Ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε στην ΣΤ. Τσιμτσιλή για τη Μαρέβα, τα παιδιά του, τους γονείς του - Σχολίασε και την επικαιρότητα

Ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε στην ΣΤ. Τσιμτσιλή για τη Μαρέβα, τα παιδιά του, τους γονείς του - Σχολίασε και την επικαιρότητα
Ενημερώθηκε: 21/05/19 - 11:51

Την επιθυμία του, το αποτέλεσμα της 26ης Μαίου «να είναι τέτοιο ώστε να δρομολογηθούν άμεσα πολιτικές εξελίξεις», επαναδιατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ALPHA.

O πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην εκπομπή 'happy day" με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή σε μια πιο προσωπικού χαρακτήρα συνέντευξη υπογράμμισε πως «ο τόπος δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο» και γι' αυτό μετά τις ευρωεκλογές και την καθαρή διαφορά που επιδιώκει, ζητά πρόωρες εκλογές.

Άφησε, εμμέσως, αιχμές κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «δεν θα πω ποτέ ότι δε θα χάσω ούτε μία στο εκατομμύριο τις εκλογές», για να προσθέσει: «Είμαι σίγουρος για τη νίκη, αλλά σέβομαι την ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Είπε πως η ΝΔ είναι ενωμένη, συσπειρωμένη και ανανεωμένη, απαντώντας σε ερώτημα αν θα υπάρξει ζήτημα ηγεσίας όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα» . Σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση μετά τις κάλπες «θα κάνουμε ταμείο», ενώ συμπλήρωσε: «δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ».

Τόνισε πως η ΝΔ ως κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερφορολογεί τη μεσαία τάξη για να δώσει μετά επιδόματα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί ταξική πολιτική, υπερφορολογεί τη μεσαία τάξη για να δώσει μετά επιδόματα» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Alpha. «Κανένας συνταξιούχος δεν θα αλλάξει την ψήφο του γιατί πήρε ένα επίδομα -και όχι την 13η σύνταξη- 5 μέρες πριν από τις εκλογές» εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι στόχος του είναι να μεγαλώσει η πίτα και η οικονομία και να μειωθεί η φορολογία.

«Εξαγγέλλω λίγα και καλά... δεν θα πω ψέματα, ούτε με έχει κατηγορήσεις κανείς για ψεύτικες υποσχέσεις» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε πως για τη φορολογία έχει δεσμευθεί για εισαγωγικό συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, για μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% για όλους και μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 20%.

Δεσμεύθηκε ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και πως, σε συνεργασία με τους δήμους, θα δώσει κουπόνι 180 ευρώ για να έχουν πρόσβαση οι οικογένειες σε ιδιωτικούς σταθμούς. Όπως είπε, πιλοτικά θα εισαγάγει σύστημα που εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού με βρεφονηπιοκόμους που υποστηρίζουν τα παιδιά στο σπίτι.

Τόνισε πως το δημογραφικό αφορά και το έθνος και την οικονομία και ως βοήθημα θα δίνει για κάθε νέο παιδί που γεννιέται 2000 ευρώ για να καλύπτονται τα έξοδα του πρώτου- δεύτερου χρόνου.

Τόνισε πως τα πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφίσει ως κυβέρνηση είναι για την οργάνωση του κράτους, τη φορολογική μεταρρύθμιση, την κατάργηση του ασύλου, ώστε να αποδοθούν τα πανεπιστήμια στους φοιτητές και τους καθηγητές, καθώς -όπως είπε- «δεν ανήκουν στους κουκουλοφόρους», αλλά και για τη μείωση της γραφειοκρατίας και διευκόλυνση των επενδύσεων».

Μερικές φορές οι πολίτες ενοχλούνται όταν η πολιτική αντιπαράθεση ξεφεύγει

«Μερικές φορές οι πολίτες ενοχλούνται όταν η πολιτική αντιπαράθεση ξεφεύγει», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ALPHA και πρόσθεσε «επιλογή μου είναι να μιλώ μόνο θετικά για την Ευρώπη και την Ελλάδα, για την επόμενη μέρα και το σχέδιο μου». Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προεκλογική καμπάνια είπε πως «πάντα διορθώνονται πράγματα στις προεκλογικές εκστρατείες».

Ανέφερε πως οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν που κάνουν διακοπές οι πολιτικοί, αν και διευκρίνισε ότι δεν το λέει αντιπολιτευτικά για τον κ. Τσίπρα και σημείωσε πως πλέον δεν υπάρχει ο τοίχος μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής ζωής. «Που κάνουν διακοπές οι πολιτικοί είναι δημόσια πληροφορία» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι οι πολίτες κρίνουν και από άλλα πράγματα τους πολιτικούς.

Μου λείπει ο πατέρας μου, η μάνα μου ήταν πολύ φιλόξενη γυναίκα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στους γονείς τους, καθώς σήμερα θα γιόρταζε ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Όπως είπε η μάνα μου ήταν μια πολύ φιλόξενη γυναίκα. Πάντα το σπίτι μας τέτοια ημέρα ήταν ανοιχτό. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας άνθρωπος πολύ διαφορετικός από τη δημόσια εικόνα του. Μου λείπει ο πατέρας μου. Με καμάρωσε πολύ. Νομίζω ότι από εκεί που είναι με βλέπει και με χαίρεται».

Σήμερα όπως είπε θα περάσει από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης στη Γλυφάδα, εκεί όπου παντρεύτηκαν οι γονείς του, να ανάψει ένα κερί. 

Να είναι ενωμένες οι οικογένειες, να δίνουμε ευκαιρίες

Αναφέρθηκε στη σχέση του με τη σύζυγό του Μαρέβα, λέγοντας πως είναι δυναμική, μικρομεσαία επιχειρηματίας με ένα επιτυχημένο brand που προβάλλει την Ελλάδα, ενώ μίλησε και για τις σχέσεις του με τα παιδιά του.

«Η Μαρέβα έρχεται συχνά μαζί μου και είναι μια ωραία παρέα. Προσπαθώ να ξεκλέβουμε ιδιωτικές στιγμές, λίγες στιγμές ηρεμίας που χρειάζονται. Να μην παρασύρεσαι κανείς από την αδρεναλίνη της προεκλογικής περιόδου. Η μικρούλα κόρη μου είναι αυτή που αισθάνομαι ότι μου λείπει. Νομίζω ότι σε όλες τις ελληνικές οικογένειες υπάρχει μια αδυναμία στο τελευταίο παιδί που μένει στο σπίτι». 

Αναφερόμενος στο χωρισμό και την επανασύνδεση με τη σύζυγό ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «Ήμασταν αρκετά χρόνια μαζί. Περάσαμε μια μεγάλη δυσκολία. Είμαστε ξανά μαζί, πιο ώριμοι. Δεχθήκαμε και οι δύο τα σφάλματά μας. Η συμβουλή μου, αν μπορώ να δώσω, είναι να είναι ενωμένες οι οικογένειες. Και αξίζει να δίνουμε αυτές τις ευκαιρίες».

«Είναι καλός άνθρωπος, πολύ τρυφερός και αισθάνομαι ότι γίνεται κομμάτια για να βοηθήσει κόσμο. Δεν θα πω ότι είμαστε συνηθισμένη οικογένεια, είμαστε όμως μια κανονική οικογένεια. Βρέξει χιονίσει δύο φορές την εβδομάδα θα φάμε μαζί. Θα κάνουμε δραστηριότητες μαζί. Είμαστε μια κανονική οικογένεια. Δυο φορές την εβδομάδα θα φάμε όλοι όσοι είμαστε στο σπίτι μια φορά τις 15 ημέρες θα βγούμε με τη Μαρέβα».

Αν ο φίλος της κόρης μου είναι ΣΥΡΙΖΑ, θα το αντιμετωπίσω με χιούμορ!

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του αρέσει το κολύμπι, ο αθλητισμός και διάβασμα. «Δεν είμαι πολύ του ξενυχτιού, είμαι πρωινός τύπος, μου αρέσει να ξυπνάω νωρίς».

«Είμαι πολύ χαλαρός με τις σχέσεις των παιδιών μου. Αλλάζουν οι εποχές. Με τα παιδιά μας κάνουμε πράγματα που δεν θα κάναμε στο παρελθόν», είπε αναφερόμενος στις σχέσει με τα παιδιά του. 

Στην ερώτηση εάν ο φίλος της κόρης του του πει «εγώ ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ», τι θα κάνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «Δεν μας έχει τύχει κάτι τέτοιο. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Αλίμονο εάν σε αυτές τις ηλικίες δεν υπάρχει και κάποια αντίδραση. Δεν μου έχει τύχει, αλλά θα το αντιμετώπιζα με χιούμορ».