Ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την απόφασή του για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά το Συνέδριο

Ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την απόφασή του για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά το Συνέδριο
Ενημερώθηκε: 10/09/19 - 02:51

Πολλές συζητήσεις προκαλεί το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε και στη ΔΕΘ να ανακοινώσει την απόφασή του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προτείνει.

Τα ερωτηματικά πολλαπλασιάζονται, καθώς ο Προκόπης Παυλόπουλος όχι απλώς -κατά κοινή ομολογία- είναι ιστορικά ένας από τους πλέον πετυχημένους Προέδρους της Δημοκρατίας, αλλά προέρχεται και από τη Νέα Δημοκρατία, της οποίας υπήρξε επί σειρά ετών κορυφαίος υπουργός, ενώ επιπλέον εξασφαλίζει τη συναίνεση στο πρόσωπο του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα καθώς ήδη τον έχει προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας” επιμένουν πως ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι το μεγάλο φαβορί για μια νέα θητεία στο προεδρικό αξίωμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο, την όποια απόφαση τελικά λάβει, θα την ανακοινώσει μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που είναι προγραμματισμένο για τον προσεχή Δεκέμβριο και αφού βεβαίως προηγηθεί η αναθεώρηση του Συντάγματος που θα επιτρέπει την εκλογή Προέδρου ακόμα και με 151 ψήφους!

Διαβάστε ακόμα: Όχι προσωπικά παιχνίδια και κομματικές ίντριγκες για την Προεδρία της Δημοκρατίας

 

Πρόσωπα που συνομιλούν με την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την απόφασή του μετά το Συνέδριο, ώστε να αποφευχθούν τριβές σε αυτό και τυχόν αντιδράσεις από τον Αντώνη Σαμαρά.

Τα ίδια στελέχη εμφανίζουν τον πρώην πρωθυπουργό -αν και ο ίδιος δεν έχει εκφραστεί ποτέ επ’ αυτού- να επιδιώκει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και να δημιουργεί προβλήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη εάν δεν του τη δώσει- επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, πως μέχρι σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στο Μαξίμου.

Ακόμα, με την αποσύνδεση της συνταγματικής αναθεώρησης από το νέο εκλογικό νόμο που έκανε με τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απομακρύνεται το ενδεχόμενο μιας “συμφωνίας-πακέτο” στο θέμα με τη Χαριλάου Τρικούπη, ώστε να προταθεί για Πρόεδρος προσωπικότητα από το χώρο της προοδευτικής παράταξης, υπέρ της οποίας τάσσεται το ΚΙΝΑΛ.

Κοντολογής, στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτή πόρτα για τον Προκόπη Παυλόπουλο, θα πρέπει ωστόσο να περιμένουμε να ανοίξει τα χαρτιά του...

ΠΗΓΗ: Το έρθρο του Βασίλη Σκουρή δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα news247.gr