Οι Βουλευτές της ΝΔ σπάνε την "ομερτά” και εξαπολύουν “πυρά” στον Γεωργίου

 
Οι Βουλευτές της ΝΔ σπάνε την "ομερτά” και εξαπολύουν “πυρά” στον Γεωργίου

Ενημερώθηκε: 25/08/16 - 23:10

Αρχίζει να σπάει η "ομερτά" στη Νέα Δημοκρατία για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, του Ανδρέα Γεωργίου και της δικαστικής έρευνας σε βάρος του, αλλά και για τις προκλητικές παρεμβάσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Ν. Κακλαμάνης: "Απαράδεκτη η επιστολή της Κομισιόν"

Σε υψηλούς τόνους παρενέβη για το θέμα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, όπου το μεσημέρι στο ΣΚΑΙ αναρωτήθηκε: «Προς τι η επιστολή της Κομισιόν για να προστατέψει τον κ. Γεωργίου;».
"Ψάξτε να βρείτε και το έλλειμμα του 1999 βάση του οποίου μπήκαμε στην ΟΝΕ. Ψάξτε να δείτε και ο κ. Σημίτης είναι μια χαρά και ο κ. Στουρνάρας που είναι εν πλήρη δόξα. Ρωτήστε να μάθετε και θα καταλάβετε γιατί αυτός ο οδυρμός για τον κ. Γεωργίου!".

Ο Νικήτας Κακλαμάνης εξέθεσε μάλιστα την διχογνωμία που υπάρχει στους κόλπους της ΝΔ, για το θέμα της παραποίησης των στοιχείων το Μάιο του 2010, λέγοντας: «Ας μάθουμε την αλήθεια από τον ιστορικό του μέλλοντος μετά από 50 χρόνια» λέει η μία άποψη, αλλά υπάρχει και η άλλη που υποστηρίζει ότι «αν μπορούμε αυτή την αλήθεια να την μάθουμε τώρα, καλό θα είναι να την μάθουμε τώρα!».

Ο κ. Κακλαμάνης έκρινε ξεκάθαρα ως «απαράδεκτη» την επιστολή της Κομισιόν που όπως είπε, "δεν είναι καθόλου συμπτωματικό, ότι ήρθε την ίδια μέρα που βγήκε επισήμως το πόρισμα της νέας παραπομπής του κ. Γεωργίου από τον Άρειο Πάγο", κάτι που εκτίμησε ότι δεν μπορεί να είναι συμπτωματικό. "Η βασική αιτία του πορίσματος του Αρείου Πάγου είναι ότι απεκρύβησαν στοιχεία από την αρχική και συμπληρωματική κατάθεση".

«Η Κομισιόν δεν ξέρει ότι τα στοιχεία δεν αλλάζουν; Άρα αφού το ξέρει προς τι η επιστολή; Για να προστατέψει τον κ. Γεωργίου;» τόνισε σε υψηλούς τόνους, ο Ν. Κακλαμάνης ενώ δεν έκρυψε την ενόχλησή του, που ο κ. Γεωργίου δεν έχει βγει ακόμα να διαψεύσει τα δημοσιεύματα για την νομική κάλυψη του, από «οικονομικό λόμπυ του εξωτερικού».

Κ. Χατζηδάκης: "Έχω επισημάνει από τότε τις "λογιστικές αναταξινομήσεις" που έγιναν"

«Εγώ το 2007, 2009 ήμουν υπουργός. Έχω μιλήσει για αυτά και έχω επισημάνει και επιμένω σε αυτές μου τις τοποθετήσεις τις λογιστικές αναταξινομήσεις που έγιναν από το ΠΑΣΟΚ τότε, το 2009 και το 2010, δηλαδή να χειροτερεύσουν λίγο τα στοιχεία του 2009 και να βελτιωθούν κάπως τα στοιχεία του 2010», δήλωσε το πρωί σε συνέντευξή του, στο ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Ενώ συνέχισε «δεν κρύβω καθόλου ότι στη συνέχεια από το 2012, τότε που ξαναμπήκαμε στην κυβέρνηση, και μετά δεχθήκαμε τα στατιστικά στοιχεία, όπως είχαν διαμορφωθεί εν τω μεταξύ, γιατί η χώρα πρέπει να έχει συνέχεια, πρέπει να προχωρήσει και έπρεπε να γίνουν διαπραγματεύσεις με κάποια βάση».

Γκιουλέκας: "Θέμα της ελληνικής Δικαιοσύνης η παραπομπή Γεωργίου"

Σχολιάζοντας στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» την επιστολή-παρέμβαση της Κομισιόν στο θέμα, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Πρώτη φορά βλέπω αξιωματούχους της ΕΕ να εμπλέκονται σ' ένα θέμα που βρίσκεται στη δικαστική του διερεύνηση. Ξανά παραπέμπεται για κακούργημα ο κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος και αυτό αφορά την ελληνική Δικαιοσύνη και δεν έχει σχέση κανείς αξιωματούχος να εμπλέκεται σε αυτό».

Για τη θέση της ΝΔ στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Γκιουλέκας υπογράμμισε: «Περιμένουμε τη διαλεύκανση της Δικαιοσύνης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα φανεί τι τραγικό έγινε εκείνη την περίοδο και πώς οδηγηθήκαμε υπό τη διακυβέρνηση του τόπου από τον Γιώργο Παπανδρέου στο ΔΝΤ. Ήταν ουσιαστικά η αρχή του τέλους, μπαίνοντας σε μια μακρά περίοδο, μιας πρωτοφανούς οικονομικά κρίσης που έχει πολτοποιηθεί η ζωή του κάθε Έλληνα πολίτη».

Βρούτσης: "Πιστεύαμε ότι υπήρχαν λογιστικές αλχημείες"

Στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για την υπόθεση Γεωργίου παρέπεμψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος και στη στάση του κόμματος για το θέμα.

"Τα ζητήματα της περιόδου του 2009 - 2010, τα αντιμετώπισα μαζί με το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας, και με καχυποψία, αλλά και με ουσιαστική αντίδραση, γιατί πιστεύαμε ότι υπήρχαν λογιστικές αλχημείες, όσον αφορά τα δημοσιονομικά μεγέθη. Το 2012, υιοθετήσαμε πλήρως την οικονομική κατάσταση. Δεν μπορούσαμε να ανατρέξουμε στο παρελθόν, το 2012" είπε στο ραδιοσταθμό Βήμα και πρόσθεσε:

"Σήμερα, τον λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη. Εμείς την σεβόμαστε. Η Κομισιόν, είπε την άποψη της, εμείς τώρα θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της Δικαιοσύνης".

Βούλτεψη: Ο κ. Παπανδρέου έπρεπε με κάποιον τρόπο να εξηγήσει ότι λεφτά δεν υπήρχαν - Τον βρήκε στο θηριώδες έλλειμμα του 15,4% που κατασκευάστηκε με την ένταξη των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ

thepressroom.gr κι έχει τίτλο, Από το «λεφτά υπάρχουν» στο «τέρμα η λιτότητα»: Μια... ΕΛΣΤΑΤ δρόμος!

Η κ. Βούλτεψη στο άρθρο που αναδημοσιεύεται ολόκληρο στη στήλη του, μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Αν το έλλειμα δεν είχε αναθεωρηθεί προς τα πάνω, θα έπρεπε, βάσει του (πρώτου) Μνημονίου, να εξοικονομηθούν 8 δις ευρώ. Μετά την αναθεώρηση, όμως, βρεθήκαμε να ψάχνουμε για άλλα 6 δις ευρώ! Είναι προφανές πως αυτός ήταν ο σκοπός. Και είναι επίσης προφανές πως όλοι γνώριζαν: Από την Κύπρο, όπου βρέθηκε εκείνη την περίοδο, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως η αναθεώρηση του ελλείμματος θα ξεπεράσει το 15%. Και στις 25 Οκτωβρίου 2010, ο κ. Παπανδρέου είχε αναφέρει σε διακαναλική συνέντευξη πως «δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα, εκτός και αν το έλλειμμα ξεπεράσει το 15%, οπότε», όπως είπε, «δεν θα φταίμε εμείς, αλλά οι προηγούμενοι». (Επομένως και γνώριζαν τη μεθόδευση και είχαν βρει τον εξωτερικό εχθρό, δηλαδή την προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή)."

Σχετικά Θέματα:

Το πόρισμα καταπέλτης του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Γεωργίου - ΕΛΣΤΑΤ

Παπαγγελόπουλος: “Ευθεία παραβίαση του Συντάγματος η επιστολή-παρέμβαση για Γεωργίου των Ευρωπαίων”

Στο φουλ οι μηχανές για το "πλυντήριο Γεωργίου"

Γεροβασίλη: Αντιφατική η παρέμβαση της Κομισιόν

Αφωνία από την ΝΔ και για το "Βήμα";

Απόφαση βόμβα του Αρείου Πάγου κατά του Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009

Ο Γεωργίου εκβιάζει την παρέμβαση των ισχυρών προστατών του στην ελληνική δικαιοσύνη

Στη γραμμή Σαμαρά η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου για την παραπομπή Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ!

Παππάς για παραπομπή Γεωργίου: «Ανοίγει μια πληγή την οποία θα πρέπει να διερευνήσουμε σε βάθος»

Τα tweet του Γιώργου Κουμουτσάκου για τον Α. Γεωργίου και την ΕΛΣΤΑΤ

"Συνήγορος" του Γεωργίου το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την παραπομπή

Ο Γεωργίου δεν είναι μόνος, είναι... Μάνος

Παραπέμπεται και για κακούργημα ο Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα του 2009