Παπαγγελόπουλος κατά Ράικου: Ο Ρασπούτιν τελείωσε, μπαίνουμε στην εποχή της Μεσσαλίνας

Παπαγγελόπουλος κατά Ράικου: Ο Ρασπούτιν τελείωσε, μπαίνουμε στην εποχή της Μεσσαλίνας
Ενημερώθηκε: 09/11/19 - 13:25

Στην αντεπίθεση περνά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για την υπόθεση της Novartis. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis, χαρακτήρισε την Ελένη Ράικου ως «Μεσσαλίνα».

«Ο Ρασπούτιν τελείωσε, μπαίνουμε στην εποχή της Μεσσαλίνας!», δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος για τη δικαστική λειτουργό αναφορικά με όσα της καταλογίζει στην υπόθεση Novartis.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη συνέντευξη του στην εφημερίδα δηλώνει ότι υπήρχαν διαρροές και σκοπιμότητες για την έρευνα της Novartis από άλλα πρόσωπα – εκτός αυτού-, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρακολουθούνταν από την EΥΠ, παρότι μέλος της κυβέρνησης.

Συμπληρώνοντας ενδεικτικά ότι «δεν επικοινώνησα με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ κ. Γιάννη Ρουμπάτη, γιατί κι αν με παρακολουθούσε δεν θα μου το έλεγε».

Ακόμη αφήνει ανοιχτό το ζήτημα να υπήρχαν χρηματισμοί στο Μαξίμου με τροχήλατες βαλίτσες- σύμφωνα με ισχυρισμούς μάρτυρα υπό προστασία-, παρά την αρχειοθέτηση των συγκεκριμένων κατηγοριών.

Επιπλέον σπεύδει ν’ αναφέρει ότι η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής δεν έχει τη δυνατότητα να ερευνήσει το παρασκήνιο άλλων δικαστικών υποθέσεων, ενώ προχωρά στην πρόβλεψη ότι η επιτροπή της Βουλής δεν θα κάνει δεκτό το αίτημά του για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά και τους εισαγγελείς Γιάννη Αγγελή και Ελένη Ράικου.

Τέλος, αποφεύγει να σχολιάσει τους χειρισμούς των δικαστικών για την υπόθεση Novartis κι αν ο ίδιος προχωρούσε σε παρόμοιες κινήσεις, αλλά και τις αναφορές του Αγγελή για δεκάδες μη ερευνηθείσες υποθέσεις.