Ποιοι θα απαρτίζουν τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ

Ποιοι θα απαρτίζουν τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ
Ενημερώθηκε: 27/05/16 - 19:27
Της Ευτυχίας Αδηλίνη

Κλείδωσαν χθες με τη λήξη του χρόνου για τις υποψηφιότητες τα πρόσωπα τα οποία θα απαρτίζουν τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, η οποία θα οριστικοποιηθεί αύριο στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής η οποία και θα εκλέξει τη νέα εκτελεστική γραμματεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του κόμματος προσανατολίζονταν στην μη ψηφοφορία με κάλπη για τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, αλλά στην επιβεβαίωση των ονομάτων διά χειρός, όπως συνέβη και με την εκλογή του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν η οκταμελής εκτελεστική Γραμματεία αποτελείται από 4 βουλευτές και οι υπόλοιπες θέσεις προορίζονται για τα υπόλοιπα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής. Χθες, λοιπόν, κατατέθηκαν ισάριθμες υποψηφιότητες γεγονός που ενισχύσει την άποψη ότι η εκλογή αύριο θα γίνει διά χειρός, καθώς θα πρόκειται για επικύρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις 4 θέσεις των βουλευτών δήλωσαν υποψηφιότητα οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Μαρία Σπυράκη, Γιάννης Τραγάκης και Γιώργος Βλάχος.

Για τις υπόλοιπες 4 θέσεις μη βουλευτών υποψηφιότητα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, ο πρώην Οννεδίτης και υποστηριχτής της υποψηφιότητας Μητσοτάκη, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η μητσοτακική υποψήφια βουλευτής του νομού Ηλείας Δήμητρα Λυγούρα και ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος επί εποχής Αντώνη Σαμαρά, Κώστας Κόλλιας.

 Τελικά προστέθηκαν δύο ακόμα υποψηφιότητες, μία του Στέφανου Σταμάτη (Άδωνις Γεωργιάδης) και εκείνη του Βόντσιου Θεόδωρου

 Αυτό σημαίνει πως οι υποψηφιότητες πλέον είναι έξι και όχι τέσσερις, άρα θα στηθούν κάλπες. 

Επιπλέον, τα μέλη της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας θα συμπληρώνονται από τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, τους δύο αντιπροέδρους Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη , τον γενικό διευθυντή της ΝΔ, Νίκο Παπαθανάση, και τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: 

Ο Μητσοτάκης επενδύει στην καθημερινότητα