Πολιτική κόντρα στην Αθήνα για τον «ροζ» Πρέσβη του Μαδούρο

Πολιτική κόντρα στην Αθήνα για τον «ροζ» Πρέσβη του Μαδούρο
Ενημερώθηκε: 16/05/16 - 13:17

Η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης από τον πρώην Πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα το 2012 Φράνκλιν Ραμόν Γκονσάλες, δημιουργεί νέα πολιτική κόντρα, με τη ΝΔ να επιτίθεται στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για «σκάνδαλο συγκάλυψης».

«Ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, κ. Τσίπρας, επιμένει, για δεύτερη μέρα, στην εκκωφαντική σιωπή. Επιβεβαιώνει, έτσι, τις αποκαλύψεις για άμεση εμπλοκή του σε σκάνδαλο συγκάλυψης μιας υπόθεσης, που αφορά στη σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενων γυναικών από τον πρέσβη της Βενεζουέλας. Εκθέτει τη χώρα, προσβάλλει τις Ελληνίδες και επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο», τονίζει σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε για την υπόθεση η ΝΔ.

Όσον αφορά αυτή καθ' αυτή την υπόθεση, ο πρώην Πρέσβης της Βενεζουέλας Φράνκλιν Ραμόν Γκονσάλες φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά τις υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας το «Πρώτο Θέμα».

Όπως ανέφερε η εφημερίδα, «βάσει πέντε επώνυμων καταγγελιών προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο εντιμότατος πρέσβης φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά επί οκτώ ολόκληρους μήνες τις γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, ανάμεσά τους και την κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα παρά τις καταγγελίες δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Το 2013 ο πρέσβης εκλήθη για εξηγήσεις στο Καράκας και μετά από συναντήσεις επέστρεψε τελικά στη θέση του πίσω στην Αθήνα.

Το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» υποστηρίζει μάλιστα ότι υπήρξε παρέμβαση για το θέμα και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο του 2013.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέστειλε επιστολή στον Νικολάς Μαδούρο, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα, στο οποίο περιμένω τη συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με το νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».

Ο Φρανκλίν Γκονσάλες, αφού τελικά μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσιπρα απομακρύνθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, επέστρεψε στο Καράκας. Εκεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, παραμένει μέχρι σήμερα ατιμώρητος και συνεχίζει να καταλαμβάνει δημόσια αξιώματα στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της χώρας.

Ο δε πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, φέρεται να τον διόρισε διευθυντή στο Ινστιτούτο Διεθνών Μελετών UCV της Βενεζουέλας.

Πιπιλή: H εκδίκηση της Άντζελας

Με ένα ευρηματικό tweet και με μια ανάρτησή της στο blog της, σχολίασε η Φωτεινή Πιπιλή το δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος" για την καταγγελία Ελληνίδων εργαζομένων στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας, ότι ο πρέσβης τις παρενοχλούσε σεξουαλικά και η ελληνική κυβέρνηση ''έθαψε'' την υπόθεση.

"Καρφώνοντας" την Γραμματέα Ισότητας Φωτεινή Κούβελα, (θυμίζουμε ότι είναι αυτή η οποία παρενέβη για να κοπεί η γνωστή διαφήμιση της Άντζελας Δημητρίου με το χαστούκι), ''επετέθη'' στις εργαζόμενες της Πρεσβείας, τις οποίες χαρακτηρίζει... ''παλιοκόριτσα'', ότι δεν ενέδωσαν στις σεξουαλικές ορέξεις του πρέσβη και το χειρότερο ότι ''ρουφιάνεψαν'' την ιστορία στην... Άντζελα Δημητρίου προκαλώντας έτσι σοβαρό... πολιτικόσεξουαλικό σκάνδαλο!