Πυρ ομαδόν κατά Πολάκη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και την «Εφημερίδα των Συντακτών»

Πυρ ομαδόν κατά Πολάκη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και την «Εφημερίδα των Συντακτών»
Ενημερώθηκε: 28/11/19 - 23:14

Πυρ ομαδόν δεχεται ο Παύλος Πολάκης για την επίθεσή του  κατά της Ειρήνης Αγαπηδάκη. Σύντροφοί του από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η «Εφημερίδα των Συντακτών» χαρακτηρίζουν ως «τοξικότητα» τον δημόσιο λόγο του πρώην υπουργού ότι «η αριστερά έχει το δικό της τρόπο, τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες».

«Μη αποδεκτές οι δηλώσεις Πολάκη»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ:

«Η αριστερά έχει το δικό της τρόπο, τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να «δανειζόμαστε» από τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα και προσβάλουν βαθύτατα όχι μόνο τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, αλλά και όλους και όλες εμάς που παλεύουμε για την κατάργησή τους. Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε μη αποδεκτές τις δηλώσεις του Π. Πολάκη, ο οποίος απάντησε, πράγματι σε χυδαιότητες, με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς. Άλλωστε, η ζωή, η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των αναπήρων, θεωρούνται από το κόμμα και τη Νεολαία μας αδιαπραγμάτευτα».

Αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι απαράδεκτες αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου, με ανάρτησή του στο Facebook «φωτογραφίζει» τον Παύλο Πολάκη: «Μου φαίνεται πράγματι αδιανόητο να "ψυχιατρικοποιούν" κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση ή να απαντάς με αυτόν τον κακοποιητικό τρόπο σε άλλες κακοποιητικές δηλώσεις του πολιτικού σου αντιπάλου».

Αποστάσεις και από τον Αλέξη Χαρίτση

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Real 97,8 και κληθείς να σχολιάσει την επίθεση του Παύλου Πολάκη στην Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης κράτησε αποστάσεις από τον βουλευτή του κόμματος λέγοντας:

«Όλοι μας όταν τοποθετούμαστε δημόσια ειδικά σε τέτοια ζητήματα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στις εκφράσεις που χρησιμοποιούμε, και κυρίως για να μην χάνουμε και το δίκιο μας μερικές φορές. Νομίζω απαιτείται από όλους μας μεγάλη σοβαρότητα, αυτό αφορά προφανώς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από εκεί και πέρα βεβαίως νομίζω ότι δεν πρέπει να χάνουμε την ουσία. Η κ. Αγαπηδάκη έκανε μια καριέρα στα social media τα προηγούμενα χρόνια με υβρεολόγια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του. Νομίζω είναι ένα ζήτημα στο οποίο και η στάση του Πρωθυπουργού να την επιβραβεύσει αναθέτοντας της έναν τόσο ευαίσθητο τομέα προκαλεί πολλά ερωτηματικά».

Σύγκρουση Πολάκη και με παλιούς συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη για την Ειρήνη Αγαπηδάκη προκάλεσαν και αντιπαράθεση με παλιούς του συντρόφους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Τάσος Κορωνάκης, σε ανάρτησή του σημειώνει: «Έλεος πια. Δεν είναι θέμα στυλ, ευγένειας, τρόπου, τοπικής ιδιορρυθμίας ή δεν ξέρω τι άλλο. Ο Παύλος Πολάκης ξεπερνάει για άλλη μια φορά κάθε όριο στον δημόσιο διάλογο κάνοντας πολιτική με σεξιστικά σχόλια, "φεισμπουκικες ψυχιατρικές διαγνώσεις" και φτάνει να ζητάει «μακρά νοσηλεία σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα». Αν δεν ντρέπεται ο ίδιος ως γιατρός και πρώην υπουργός υγείας, τους ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, αν δεν άκουσε για την αποασυλοποίηση και δεν του λένε κάτι η μάχη για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και οι αγώνες ενάντια στο στίγμα, πρέπει όσοι και όσες πιστεύουν σε ένα διαφορετικό αξιακό κώδικα να καταδικάσουν τις δηλώσεις του απερίφραστα, δημόσια και χωρίς μισό».

Ο Παύλος Πολάκης απαντά, ζητώντας από τον Τ. Κορωνάκη να πάρει θέση και για το κείμενο της Αγαπηδάκη σχολιάζοντας: «Αντε πια αριστεροί του φαινεσθαι!!!». Θέση στην αντιπαράθεση παίρνει και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη, η οποία με σχόλιο κάτω από την απάντηση Πολάκη σημειώνει: «Αν θεωρείς πάντως Παύλο ότι ο εξυπνακισμός, η ποταπότητα και η βλακεία των "αρίστων" που τόσο λατρεύεις να μισείς, απαντιέται με αντίστοιχη χυδαιότητα και μάλιστα αυτού του είδους, τότε μάλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά. Ούτε για την αριστερά του "είναι", ούτε του "φαίνεσθαι"».

Κατά Πολάκη και η «Εφημερίδα των Συντακτών»

Η στάση του Παύλου Πολάκη, πάντως, φαίνεται ότι προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και σε φιλικά προς την αντιπολίτευση Μέσα, όπως η «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία σε άρθρο της υποστηρίζει ότι «ο κύριος Πολάκης δεν δικαιούται ούτε να αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά ζητήματα, στρέφοντας τα βλέμματα πάνω του, ούτε να προσθέτει τη δική του τοξικότητα στον δημόσιο λόγο, ούτε να ενισχύει τον κοινωνικό στιγματισμό με συμπεριφορές στις οποίες διαπρέπουν άλλοι πολιτικοί χώροι. Δεν μαθαίνει από τα λάθη του».