Στη Λέσβο ο ΓΓ του ΟΗΕ επισκέπτεται χώρους φιλοξενίας προσφύγων (φώτο)

 
Στη Λέσβο ο ΓΓ του ΟΗΕ επισκέπτεται χώρους φιλοξενίας προσφύγων (φώτο)

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΠΕ και eurokinissi

Ενημερώθηκε: 18/06/16 - 18:13

Στη Λέσβο έφτασε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν, ο οποίος είχε νωρίτερα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν υποδέχθηκε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κυρία Χριστιάνα Καλογήρου:

«Σας καλωσορίζω στη Λέσβο και εύχομαι κατά τη διάρκεια της παραμονής σας οι συνομιλίες να είναι παραγωγικές και να συμβάλλουν στη διαχείριση του μεγάλου και πρωτόγνωρου προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος και στην αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιβαρύνσεων που έχουν δεχθεί οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου», είπε η κυρία Καλογήρου.

Η περιφερειάρχης προσέφερε στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ένα δώρο συμβολισμού, ένα ομοίωμα πλοιαρίου που βρέθηκε σε ανασκαφή τάφου στο Αρχοντίκι Ψαρών.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ συναντήθηκε με εθελοντές, επισκέφτηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του δήμου στον Καρά Τεπέ και το hot spot της Μόρια για να συναντηθεί με αιτούντες άσυλο.

«Η Ελλάδα είναι άξια θαυμασμού και χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη από την διεθνή κοινότητα. Δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί μόνη της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού» τόνισε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν στις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντησή με τον Αλέξη Τσίπρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μπαν Κι Μουν: Είμαι ευγνώμων για την προσπάθεια της Ελλάδας

Δώρο ένα σωσίβιο έκανε ο Τσίπρας στον Μπαν Κι Μουν (Photo)

Μήνυμα για την προστασία των προσφύγων στέλνει ο ΓΓ του ΟΗΕ λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα