Συνέντευξη Τσίπρα στο Open: Άλλο «ματς» οι ευρωεκλογές,εξέταζα από νωρίτερα να σταματήσω με τον Καμμένο

Τσίπρας στο Open: «Αν μπορούσα, θα είχα τελειώσει νωρίτερα με τον Καμμένο, είχα ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Θεοδωράκη»
Ενημερώθηκε: 27/06/19 - 21:34

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open με την Έλλη Στάη έδωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Θα με κρίνουν η Ιστορία και ο λαός. Είμαι ο πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, εκείνοι την έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια. Εγώ κατάφερα εκεί που αυτοί απέτυχαν», είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε λέγοντας  ότι ο κ. Μητσοτάκης αρνείται το ντιμπέιτ, αρνείται τον προγραμματικό διάλογο. Και ναι μεν είναι τακτική αλλά έχει και τη σκοπιμότητα να μην γνωρίζει ο ελληνικός λαός.

Η αποκάλυψη για τον Πάνο Καμμένο

 

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε, δε, ότι εξέταζε το σενάριο να τερματίσει νωρίτερα την κυβερνητική συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, αποκαλύπτοντας ότι, πριν από ένα χρόνο, είχε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Σταύρο Θεοδωράκη. «Την περίοδο που φόρεσα την γραβάτα στο Ζάππειο και βγήκαμε από τα Μνημόνια, αντιμετωπίσαμε δυσκολίες» υπογράμμισε, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στην τραγωδία στο Μάτι -«μας καταρράκωσε» ισχυρίστηκε- και στη Συμφωνία των Πρεσπών, εγκαλώντας τη ΝΔ ότι «αγκάλιασε» ή «ανέχτηκε» το κίνημα κατά της Συμφωνίας. «Αν μπορούσα, θα είχα τελειώσει νωρίτερα με τον Καμμένο» παραδέχτηκε.

Για την Τουρκία

O πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η Τουρκία δεν έχει λόγο να προκαλέσει ένα «θερμό» επεισόδιο αυτή την στιγμή, καθώς δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος και δεν έχει συμμάχους, όπως η Ελλάδα. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι ένα «ατύχημα» δεν μπορεί να αποκλειστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια

"

Ανααφερόμενος στους τρεις πρώην πρωθυπουργούς (Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς), ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι «έχουν βαρύτατες ευθύνες για τη χρεοκοπία και αργότερα, τη λεηλασία αυτής της χώρας».

Και εν συνεχεία είπε ότι, «θα ήμουν πολύ ευτυχής να ήμουν πρωθυπουργός σε αυτές τις συνθήκες, αλλά εγώ κλήθηκα να μαζέψω τα ασυμμάζευτα. Βρήκαμε το 2015 άδεια ταμεία, οι συντάξεις πληρώνονταν μήνα μήνα».

Και για τη δική του διακυβέρνηση, «θα με κρίνουν η Ιστορία και ο λαός. Είμαι ο πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, εκείνοι την έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια. Εγώ κατάφερα εκεί που αυτοί απέτυχαν».

Ο Σαμαράς έχει τεράστιες ευθύνες για το σκάνδαλο Novartis

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή προσπάθησε να βάλει τάξη στο χώρο των ΜΜΕ, αλλά απέτυχε, όπως είπε, προσθέτοντας ότι η δική του κυβέρνηση βρέθηκε στον «τοίχο» του ΣτΕ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Εκ του αντικειμένου δεν πετύχαμε το στόχο μας, αλλά συγκρουστήκαμε, πρόσθεσε. Κάποιοι από το κόμμα της ΝΔ αργότερα υποστήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν και σήμερα την προσπάθειά μας, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis και τη μομφή Σαμαρά για πλεκτάνη, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Ο κ. Σαμαράς έχει τεράστιες ευθύνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Novartis, δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Με αφορμή τα κομματικά δάνεια, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την ΝΔ ότι «κάνει μια πολυδάπανη καμπάνια, με εκατ. ευρώ στο διαδίκτυο. Από πού βγαίνουν τα χρήματα όταν χρωστά 280 εκατ. και δεν πληρώνει φράγκο;». Και απάντησε ο ίδιος, «από χορηγούς, να μας πουν από ποιους». Προεξοφλώντας όμως, «σιγά να μην απαντήσουν».