Θρίλερ με το ΜΕΡΑ25 του Βαρουφάκη - Θα καταφέρει να μπει στην Ευρωβουλή

Θρίλερ με το ΜΕΡΑ25 του Βαρουφάκη - Θα καταφέρει να μπει στην Ευρωβουλή
Ενημερώθηκε: 27/05/19 - 02:04

Ευρωεκλογές 2019: Σε θρίλερ εξελίσσεται η είσοδος του ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη στην Ευρωβουλή πιάνοντας το όριο του 3%. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα (στο 43% των εκλογικών τμημάτων) ο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη έχει ποσοστό 3,15 και εκλέγει ένα ευρωβουλευτή.

ΜΕΡΑ25

Όμως οι δημοσκόποι είναι επιφυλακτικοί και μάλιστα θεωρούν πιθανότερο τελικά να μην πιάσει το ΜΕΡΑ25 το όριο του 3%, μιας και στο μέχρι τώρα αποτέλεσμα υπάρχει μεγάλη αντιπροσώπευση της Αττικής όπου το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη έχει υψηλά ποσοστά, σε αντίθεση με την περιφέρεια. Έτσι εκτιμούν το τελικό ποσοστό του ΜΕΡΑ25 στο 2,9%.

Πάντως σε περίπτωση που το ΜΕΡΑ25 εκλέξει ευρωβουλευτή, στο ευρωκοινοβούλιο φαίνεται να πηγαίνει η Σοφία Σακοράφα η οποία προηγείται στη σταυροδοσία.

Βαρουφάκης: η επίδοση του ΜεΡΑ25 συνιστά άθλο

Την ικανοποίηση του για το εκλογικό ποσοστό που φαίνεται να εξασφαλίζει το ΜεΡΑ25, εξέφρασε ο επικεφαλής του Γ.Βαρουφάκης.

"Σήμερα, είδαμε το τέλος μιας ευρωπαϊκής αρχής για το ΜέΡΑ25. Αύριο ξεκινά η αρχή του τέλους της ελληνικής κρίσης που μόνο το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 μπορεί να φέρει», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την ανακοίνωση των exit polls για τις ευρωεκλογές.

 Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως στο ΜέΡΑ25, στο DiEM25, «δουλέψαμε 3 χρόνια, πολύ πριν ζητήσουμε την ψήφο των πολιτών, για να σφυρηλατήσουμε συμμετοχικά το πρόγραμμα μας, την Πράσινη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη». Σημείωσε ότι αποδείχθηκε πόσο έπεσαν έξω οι κυνικοί που είπαν ότι κατέβηκε στην Γερμανία επειδή δεν τόλμαγε να εκτεθεί στην Ελλάδα. Προσέθεσε πως με εξαιρετικούς συνοδοιπόρους, «πορευτήκαμε τον δρόμο τον δύσκολο» τα τρία τελευταία χρόνια και «μάθαμε πολλά για τις αγωνίες των ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη» και καταλήγοντας τόνισε: «Σήμερα, όπως έδειξαν οι κάλπες, συγκινητικά πολλοί επέλεξαν να έρθουν μαζί μας για να τα βάλουμε, όλοι μαζί, με του φωτός το σβήσιμο. Θα τους τιμήσουμε στο Ευρωκοινοβούλιο προτείνοντας λύσεις υπεύθυνες που το κατεστημένο θα χάνει τα λόγια του προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί δεν τις υιοθετεί. Θα τους τιμήσουμε στο Ευρωκοινοβούλιο με την υπεύθυνη ανυπακοή μας στις τοξικές ανοησίες τους, οι οποίες τρέφουν τα πολιτικά τέρατα της ξενοφοβίας και του νεοφασισμού”