Τσίπρας: Χωρίς εμπιστοσύνη από τον Πάνο Καμμένο, πάω σε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή

"Κυριακή κοντή γιορτή" λέει ο πρωθυπουργός για τα όσα γίνονται με τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως αν δεν τον υποστηρίξει στη συνάντηση της Παρασκευής, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης
Ενημερώθηκε: 09/01/19 - 23:50

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open, εν μέσω καυτού πολιτικού σκηνικού και πέταξε επί της ουσίας το μπαλάκι στον Πάνο Καμμένο για την μεταξύ τους κρίση. 

Ξεκαθάρισε ότι όλα αυτά θα εξαρτηθούν μετά το ραντεβού που θα έχει με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ την Παρασκευή, και εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο Πάνος Καμμένος παρά τις όποιες διαφωνίες, θα συνεχίσει να τον εμπιστεύεται για να μην δώσει αφορμές στη ΝΔ, διαφορετικά μόνο, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.

Για πιθανότητα πρόωρων εκλογών

"Συνταγματικό πρόβλημα δεν θα έχουμε με κυβέρνηση μειοψηφίας, αλλά πολιτικό πρόβλημα θα έχουμε. Δεν το θεωρώ πιθανό, αλλά σε αυτή την εκδοχή θα προχωρήσω απόλυτα συντεταγμένα σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με γνώμονα και με κριτήριο την σταθερότητα της οικονομίας", είπε ο πρωθυπουργός, ενώ εξαπέλυσε και επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως "ψηφοθηρεί με λαϊκό τρόπο, αν επιθυμεί ας καταθέσει πρόταση δυσπιστίας"

Για τον Πάνο Καμμένο

"Θεωρώ ότι ο κ. Καμμένος δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του από την Κυβέρνηση. Αν ο εταίρος μου άρει την εμπιστοσύνη του στην Κυβέρνηση, θα πάω σε ψήφο εμπιστοσύνης πριν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή.Κυριακή κοντή γιορτή.Αν δε με υποστηρίξει ο κος Καμμένος, θα μετρηθούμε στην Βουλή. Προφανώς θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης. Είμαι στην σωστή πλευρά της ιστορίας.Βέβαια, ο κος Καμμένος, έχει μια διαφορά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μακεδονικό. Είχε διαφωνήσει από τότε και είχε πει ότι πρέπει να κρατήσουμε την σάση "καμία αναφορά στον όρο Μακεδονία". Από τότε μέχρι το 2007 που διατυπώθηκε η γραμμή Καραμανλή, η διπλωματική μας διεργασία του ΥΠΕΞ δεν δούλευε ποτέ και δεν διαπραγματευτόταν ποτέ

"

Η διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου στο θέμα αυτό, ότι έπρεπε να έχουμε μείνει στο '92, δηλαδή να μην υπάρχει το "Μακεδονία"... Δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς.Όταν ο Καμμένος λέει ότι δεν πρόκειται ποτέ να ρίξω την κυβέρνηση και να ψηφίσω πρόταση δυσπιστίας, αλλά θα καταψηφίσω τις Πρέσπες, δεν υπάρχει καμία κυβερνητική κρίση. Πιστεύω δεν θα αλλάξει στάση γιατί δεν θα ρίξει νερό στο μύλο των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, δεν θα διευκολύνει τα σχέδια του Μητσοτάκη. Αυτό θα του ζητήσω την Παρασκευή που θα τον συναντήσω"

Για τις εκλογές

"Εκλογές τον Οκτώβριο του 2019 το λέω κι εδώ."Αυτή η κυβέρνηση σε πείσμα πολλών θα εξαντλήσει και την τελευταία μέρα" λέει ο Αλέξης Τσίπρας

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Βεβαίως και του χρόνου θα ξαναπροτείνω τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι υπερκομματικός. 

Για την Συμφωνία των Πρεσπών

"Μόλις κυρωθεί η Συμφωνία στα Σκόπια, έχω σκοπό άμεσα να δώσω στον ΠτΔ και στα πολιτικά κόμματα το αποτέλεσμα. Θα έχουν την εικόνα, τι αλλαγές έγιναν κι αμέσως μετά θα κινηθούν οι διαδικασίες.Να σας πω ότι ανεξάρτητα από την συζήτηση που έγινε, όλοι γνωρίζουν τα πάντα. Κανένα πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει τι ψηφίζει. Είναι όλα στο φως και όλοι θα πάρουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ιστορία.

Η ζημία σε περίπτωση που έχουμε θετικό αποτέλεσμα στα Σκόπια, που τους αναγκάσαμε να αλλάξουν το όνομά τους και αν αφαιρέσουν κάθε αλυτρωτική διάσταση, η χώρα θα ξεφτιλιστεί διεθνώς"!

Όταν ξεκίνησε η συζήτηση για το Μακεδονικό, ο κ. Μητσοτάκης είχε επισημάνει, είχε συμβουλεύσει την κυβέρνησή μου να ακολουθήσει την εθνική γραμμή του 2007. Όταν είδε ότι αυτή τη γραμμή ακολουθούμε, συνεχώς προσπαθούσε να κάνει πιο ευέλικτη τη στάση του.

Θεωρώ ότι η λύση του Μακεδονικού είναι μία από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες της θητείας μου.

Για την Novartis

"Έχω την ενημέρωση που οφείλω να έχω από τον θεσμικό μου ρόλο. Είναι μια μυστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εγώ θεωρώ ότι το σκάνδαλο αυτό είναι υπαρκτότατο, ένα από τα μεγαλύτερα της Μεταπολίτευσης.

Ένα σκάνδαλο που ξεκίνησε από το FBI, υπάρχει συνεργασία των δικαστικών Αρχών.

Η υπόθεση αυτή πρέπει να φτάσει ως το τέλος και να διαλευκανθεί"