ΑΕΚ: Εκεί ελπίζει για την ποινή της UEFA

 
ΑΕΚ: Εκεί ελπίζει για την ποινή της UEFA

Ενημερώθηκε: 29/11/18 - 13:41

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο περιθώριο του αγώνα της ΑΕΚ με τον Άγιαξ, έχουν φέρει τους «κιτρινόμαυρους» ένα βήμα πριν την… ολική καταστροφή, όσον αφορά την ευρωπαϊκή της πορεία.

Η Ένωση αντιμετωπίζει ορατό κίνδυνο βαριάς και παραδειγματικής τιμωρίας από την UEFA για όσα συνέβησαν στο Ολυμπιακό Στάδιο με τους οπαδούς της και εκείνους της ολλανδικής ομάδας.

Το μοναδικό αισιόδοξο, είναι πως στα επεισόδια συμμετείχαν και οι οπαδοί του Άγιαξ, ο οποίος επίσης κινδυνεύει με αυστηρή τιμωρία.

«Αν ήταν η ΑΕΚ και η Βίντι υποψήφιες για τιμωρία, δεν υπήρχε περίπτωση να τη γλιτώσουμε. Τώρα, όμως, η παρουσία και του Άγιαξ – αφού οι οπαδοί του συμμετείχαν στα επεισόδια – ίσως μπορεί να φανεί ευεργετική για την ΑΕΚ», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από άνθρωπο μέσα στο σύλλογο.

Σύμφωνα με τη Livesport, αν η ΑΕΚ γλιτώσει την πιο βαριά ποινή, η οποία δεν είναι άλλη από τον αποκλεισμό της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα τιμωρηθεί με αρκετές αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Αυτό σημαίνει σημαντική απώλεια εσόδων για τον σύλλογο, ενώ θα πληγεί και το στάτους της ομάδας στις διαπραγματεύσεις που θα έχει με ξένους παίκτες που τυχόν προσεγγίσει ενόψει της νέας σεζόν.