Άγρια επεισόδια στο Καμπ Νου, μεταξύ υποστηρικτών της ανεξαρτησίας και της αστυνομίας

Επεισόδια με 46 τραυματίες έξω από το Camp Nou
Ενημερώθηκε: 19/12/19 - 09:30

Σε διαδήλωση για την ανεξαρτησία της Καταλονίας εξελίχθηκε το el clasico μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης (0-0), καθώς χιλιάδες οπαδοί των «μπλαουγκράνα» στις εξέδρες του Καμο Νου απαίτησαν από την κυβέρνηση της Μαδρίτης να «καθίσει και να μιλήσει», ενώ εκτός γηπέδου, οπαδοί της Μπάρτσα και άλλοι διαδηλωτές, συγκρούστηκαν με την αστυνομία, βάζοντας φωτιές και αποκλείοντας κεντρικούς δρόμους.

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το Camp Nou. Σύμφωνα με το σύστημα επείγουσας ιατρικής βοήθειας (SEM), από τους 46 τραυματίες που καταχωρήθηκαν τα μεσάνυχτα, εννέα διεκομίσθησαν σε νοσοκομείο.
 

Ώρες πριν από την αναμέτρηση της Βαρκελώνης, χιλιάδες διαδηλωτές, μετά από σχετική έκκληση από το «δημοκρατικό τσουνάμι», που διοργανώνει τις «Πορείες για την Ελευθερία», συγκεντρώθηκαν στο άμεσο περιβάλλον του γηπέδου, προσπαθώντας να κάνουν γνωστές τις θέσεις τους. 

 

Χιλιάδες οπαδοί έκλεισαν κεντρικούς δρόμους στη Βαρκελώνη και άναψαν φωτιές, ενώ συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, σε μία νύχτα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως την πιο έντονη των τελευταίων μηνών στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα καταλανικά ΜΜΕ, μία ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να εισβάλει στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου της αναμέτρησης Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά βρήκε σθεναρή αντίσταση από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες, στη συγκεκριμένη περίπτωση, απέτρεψαν μία ανεξέλεγκτη τροπή των γεγονότων.