Βάζει τέλος στους δανεικούς η FIFA!

Βάζει τέλος στους δανεικούς η FIFA!
Ενημερώθηκε: 11/04/18 - 13:50

Εδώ και καιρό, η FIFA παρουσιάζεται έτοιμη να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές όπως την κατάργηση της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, αλλά και της ολοκλήρωσης των μεταγραφών πριν από την έναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων. 

Ωστόσο, αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει το ενδεχόμενο απαγόρευσης δανεισμού ποδοσφαιριστών, κάτι που αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα από την αρμόδια επιτροπή της FIFA

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει το δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού "France Football", σημειώνοντας ότι η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τον προσεχή Οκτώβριο. Πρόκειται για σενάριο το οποίο εξετάζεται εδώ και αρκετό καιρό και θεωρείται ότι θα προχωρήσει. 

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της FIFA, ο δανεισμός ποδοσφαιριστών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι νεαρής ηλικίας, τελικά λειτουργεί σε βάρος τους. 

Επιπλέον, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει στοιχεία που δείχνουν ότι κάποιες φορές δαπανώνται μεγαλύτερα ποσά για δανεισμούς παικτών από ό,τι για μεταγραφές, καθώς διακινούνται χρήματα υπογείως, με αποτέλεσμα οι σύλλογοι να ωφελούνται, αλλά τελικά να μην δίνεται η ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν. 

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρονται οι 41 δανεικοί που έχει δώσει τη φετινή σεζόν η Γιουβέντους, οι 27 της Ουντινέζε, οι 22 της Τσέλσι, οι 18 της Μάντσεστερ Σίτι