Επιστολή FIFA σε Βασιλειάδη: «Ερχόμαστε στην Αθήνα για να ληφθούν μέτρα»

Επιστολή FIFA σε Βασιλειάδη: «Ερχόμαστε στην Αθήνα για να ληφθούν μέτρα»
Ενημερώθηκε: 13/03/18 - 17:16

Τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η οποία μέσω επιστολής της στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη γνωστοποίησε πως θα έρθει στην Αθήνα με στόχο τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης για την επικρατούσα κατάσταση.

Η επιστολή του Διευθυντή Εθνικών Ομοσπονδιών Ευρώπης της FIFA στον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού:

«Αγαπητέ και αξιότιμε Υπουργέ, έλαβα την επιστολή που μου στείλατε στις 12 Μαρτίου του 2018 και μελέτησα προσεκτικά τα στοιχεία της. Η FIFA είναι σε συνεχείς επαφές με την UEFA και παρακολουθεί προσεκτικά την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα, αναφορικά με τα συμβάντα που έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής στην Θεσσαλονίκη. Χθες το απόγευμα, η Επιτροπή Ελέγχου της FIFA, υπεύθυνη στο να επιβλέπει και να παρακολουθεί την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό και απόψε μια επιτροπή θα ταξιδέψει στην Αθήνα, για να ξεκινήσει συζητήσεις σχετικά με τους αρμόδιους για την μετέπειτα δράση που θα ληφθεί.

Διαβάστε επίσης: Βασιλειάδης και Super League στο τραπέζι για τη διακοπή του πρωταθλήματος
 

Παρόλο που θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε ότι τα περιστατικά αυτά συνέβησαν σε μια εγχώρια διοργάνωση και συνεπώς τα οποιαδήποτε πειθαρχικά μέτρα θα ληφθούν εντάσσονται στο πλαίσιο των αποφάσεων της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η FIFA απαιτεί μια ασυμβίβαστη και άμεση διαχείριση της κατάστασης προκειμένου να εξαλειφθούν όλες οι πράξεις βίας στο ποδόσφαιρο. Μετά τιμής».