Κόμπι Μπράιαντ: Ερωτηματικά γύρω από το δυστύχημα

Κόμπι Μπράιαντ: Ερωτηματικά γύρω από το δυστύχημα
Ενημερώθηκε: 27/01/20 - 18:00

Ο Κόμπι Μπράιαντ σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου μαζί με την 13χρονη κόρη του, Τζιάνα, και άλλα επτά άτομα. Οι συνθήκες της πτώσης του μοιραίου ελικοπτέρου ερευνώνται και τα αίτια του δυστυχήματος είναι ακόμη θολά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο είχε ανέλθει σε ύψος 2.400 ποδιών για να έχει καλύτερη ορατότητα λόγω ομίχλης και κατόπιν έκανε βουτιά θανάτου από αυτό το τεράστιο ύψος, πιθανότατα λόγω μηχανικής βλάβης, με αποτέλεσμα να συντριβεί σε έναν λόφο ύψος 1,400 ποδιών. Ο πιλότος είχε λίγο νωρίτερα επικοινωνήσει με τους ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας για να τους ενημερώσει πως θα ανέβει πάνω από το όριο των σύννεφων.

Το ελικόπτερο συνετρίβη στην περιοχή Καλαμπάσας, περίπου 30 μίλια νοτιοδυτικά του κέντρου του Λος Άντζελες, ενώ είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Τζον Γουέιν στις 9:06 (τοπική ώρα). Η πρώτη κλήση στα επείγοντα και την άμεση δράση για την αναφορά της συντριβής έγινε στις 9:47.

Κάποια ηχητικά ντοκουμέντα δείχνουν πως ο πιλότος είχε ενημερωθεί από ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας ότι το ελικόπτερο ήταν αρκετά χαμηλά για να το «πιάσουν» τα ραντάρ λόγω των πολλών λόφων στην περιοχή που πετούσε. Επίσης γίνεται αντιληπτό πως ο πιλότος δεχόταν οδηγίες από τον πύργο ελέγχου προκειμένου να τον καθοδηγήσουν λόγω της πυκνής πρωινής ομίχλης.

Κατά τη στιγμή της συντριβής το ελικόπτερο είχε ταχύτητα 184 μίλια την ώρα και η ταχύτητα καθόδου του ήταν 4,000 πόδια το λεπτό (45 μίλια την ώρα).

Η εθνική αρχή ασφάλειας μεταφορών έχει ήδη αρχίσει τις έρευνες στο χώρο του δυστυχήματος. Συνήθως χρειάζονται περίπου δέκα μέρες για μια πρώτη εκτίμηση των συνθηκών ενός τέτοιου τραγικού γεγονότος, αλλά η οριστική και επίσημη έκθεση δεν αναμένεται πριν τη συμπλήρωση ενός έτους. Ανάμεσα στα άλλα εξετάζονται το ιστορικό του πιλότου, της συντήρησης του ελικοπτέρου και άλλα τέτοια στοιχεία που μπορούν να ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση.