Μουντιάλ 2018: Εκτός λόγω... κοκαΐνης το μεγάλο αστέρι του Περού

Μουντιάλ 2018: Εκτός λόγω... κοκαΐνης το μεγάλο αστέρι του Περού
Ενημερώθηκε: 15/05/18 - 12:47

Μουντιάλ 2018: Ο Πάολο Γκερέρο, αρχηγός της εθνικής ομάδας του Περού, δεν θα αγωνιστεί με τη φανέλα της πατρίδας του, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας!

Ο λόγος; Ο 34χρονος επιθετικός είχε τιμωρηθεί με έξι μήνες τιμωρία εκτός γηπέδων για χρήση κοκαΐνης, όμως η συγκεκριμένη ποινή αυξήθηκε σε 14 μήνες, μετά τη σχετική απόφαση του CAS.

Ο Γκερέρο είχε βρεθεί «θετικός» μετά το ματς του προκριματικού ομίλου της Λατινικής Αμερικής κόντρα στην Αργεντινή τον περασμένο Οκτώβριο και αρχικά η FIFA τον τιμώρησε με ένα χρόνο, ποινή η οποία έπεσε στο εξάμηνο μετά την έφεση που υποβλήθηκε και ουσιαστικά ολοκληρώθηκε εδώ και ένα δεκαήμερο.

Όμως, το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης ανακοίνωσε ότι ενέκρινε ως ένα βαθμό την προσφυγή του παγκόσμιου οργανισμού αντιντόπινγκ που είχε ζητήσει μεγαλύτερη ποινή στον 34χρονο επιθετικού της Φλαμένγκο.

Έτσι, η επιτροπή αποφάσισε ότι ο παίκτης «υπέπεσε σε σφάλμα από αμέλεια, έστω κι αν δεν ήταν σημαντικό και ότι θα μπορούσε να λάβει κάποια μέτρα που θα τον εμπόδιζαν από το να παραβεί τη νομοθεσία περί ντόπινγκ».