Νέο πλήγμα στο Facebook: Αποχωρεί το Playboy

 
Το Playboy διαγράφει τον λογαριασμό του από το Facebook και το κατηγορεί

Ενημερώθηκε: 28/03/18 - 19:33

Νέο πλήγμα δέχεται το Facebook, στην συνέχεια του σκανδάλου για την υποκλοπή και κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων.

Το Playboy που εξαρχής του Facebook διατηρούσε λογαριασμό με εκατομμύρια επισκέψεις και ακόλουθους ανά τον κόσμο, αποφάσισε να διαγράψει τον λογαριασμό του, αλλά δεν μένει μόνο εκεί, καθώς ανακοινώνει ότι δεν θέλει να γίνει συνεργός στην υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων.

Σε ανακοίνωσή του, το ιστορικό περιοδικό ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να γίνει «συνεργός» στο σκάνδαλο κατάχρησης των προσωπικών δεδομένων, ενώ να σημειωθεί ότι συμμετέχει στο μαζικό κίνημα #Deletefacebook, το οποίο ενθαρρύνει τους χρήστες να μποικοτάρουν το Facebook, κλείνοντας τους λογαριασμούς τους

«Τα τελευταία νέα για την κακοδιαχείριση των δεδομένων των χρηστών από το Facebook μάς ώθησε στην απόφαση να αναστείλουμε σε αυτή τη φάση τη δραστηριότητά μας στην πλατφόρμα», δήλωσε την Τετάρτη το ιστορικό περιοδικό ενηλίκων.

«Το Playboy έχει περισσότερους από 25 εκατομμύρια ακολούθους στις σελίδες του στο Facebook και δεν θέλουμε να γίνουμε συνεργοί στην έκθεση των δεδομένων τους στις εν λόγω πρακτικές», αναφέρει η ανακοίνωση. «Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να απενεργοποιήσουμε τους λογαριασμούς που διαχειρίζεται απευθείας η Playboy Enterprises», εξηγεί η εταιρεία.

Επίθεση στο Facebook

Playboy

Παράλληλα, το διαμαρτύρεται ότι τόσα χρόνια δυσκολευόταν να επιδιώξει τους επιχειρηματικούς στόχους και αυξήσει την απήχηση του εξαιτίας των αυστηρών κανονισμών που επιβάλλει το Facebook στο περιεχόμενο που δημοσιεύεται μέσω της πλατφόρμας.

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να αλλάξουμε τη φωνή του Playboy ώστε να προσαρμοστούμε σε αυτό που το Facebook θεωρεί κατάλληλο για να δημοσιευτεί στην πλατφόρμα του», αναφέρει η ανακοίνωση.