Νέος ιός παραλύει μετρό και αεροδρόμια σε Ευρώπη, Ρωσία και Τουρκία

Νέος ιός παραλύει μετρό και αεροδρόμια σε Ευρώπη, Ρωσία και Τουρκία
Ενημερώθηκε: 25/10/17 - 11:37

Η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο ακόμη μιας μαζικής κυβερνοεπίθεσης που δείχνει να την παραλύει. Ρωσία και Τουρκία βρίσκονται επίσης ανάμεσα στα θύματα του νέου ιού με το όνομα «Bad Rabbit». Παράλληλα για ακόμη μια φορά τα θύματα θα πρέπει να πληρώσουν σε Bitcoin τους επιτήδειους που θα μολύνουν τους υπολογιστές τους.

Ο ιός "κλειδώνει" τους υπολογιστές και στη συνέχεια ενημερώνει τους χρήστες ότι τα αρχεία τους έχουν κρυπτογραφηθεί και προκειμένου να να ανακτήσουν την πρόσβαση σ’ αυτά θα πρέπει να πληρώσουν πάνω από 230 ευρώ σε Bitcoin.

Ο ιός έχει ήδη μεταδοθεί σε περισσότερους από 200 υπολογιστές σε Ρωσία, Ουκρανία, Γερμανία και Τουρκία, σύμφωνα με την εταιρία Kaspersky Labs, και φέρεται να είναι τόσο «δυνατός» που οι ειδικοί τον συγκρίνουν με τους ιούς WannaCry και Petya.

Τα περισσότερα από κρούσματα εντοπίζονται στη Ρωσία. Μεταξύ των στόχων που έπληξε το «Bad Rabbit» περιλαμβάνονται το πρακτορείο Interfax, το Fontanka.ru στη Ρωσία, καθώς και το αεροδρόμιο της Οδησσού και το μετρό του Κιέβου στην Ουκρανία.