Ελληνοτουρκική συνάντηση στις Βρυξέλλες για αναθέρμανση των σχέσεων

 
Ελληνοτουρκική συνάντηση στις Βρυξέλλες για αναθέρμανση των σχέσεων

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 18/12/22 - 13:43

Συνάντηση Ελλάδας,Τουρκίας, Γερμανίας πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση μετείχαν, ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος της προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γενς Πλότερ, Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας, και η Άννα-Μαρία Μπούρα, Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της αναθέρμανσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της επανέναρξη της επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι συνομιλίες έγιναν στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ανοιχτή ατζέντα, χωρίς προαπαιτούμενα, προκειμένου η κάθε πλευρά να διερευνήσει τις προθέσεις της άλλης για επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων.

«Αποκαταστάθηκε ο δίαυλος επικοινωνίας» ανέφεραν στο στην εφημερίδα συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνάντηση της κυρίας Μπούρα με τον πανίσχυρο Ιμπραχίμ Καλίν, αποφεύγοντας όμως να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων ή το ενδεχόμενο να προκύψουν άμεσα νέες συζητήσεις και πιθανή επανεκκίνηση διπλωματικών επαφών μεταξύ των δύο χωρών. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ