Ερντογάν: «Ο Νετανιάχου θα καταγραφεί στην Ιστορία ως ο "χασάπης της Γάζας"»

 
Ερντογάν: «Ο Νετανιάχου θα καταγραφεί στην Ιστορία ως ο "χασάπης της Γάζας"»

Ενημερώθηκε: 29/11/23 - 15:34

Σφοδρή επίθεση κατά του Ισραήλ και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας.

«Ο Νετανιάχου, ο οποίος διέπραξε μια από τις μεγαλύτερες θηριωδίες του αιώνα στη Γάζα, έχει ήδη καταγράψει το όνομά του στην Ιστορία ως ο "χασάπης της Γάζας"», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως «αυτό το στίγμα θα συνοδεύει όχι μόνο τον Νετανιάχου, αλλά όλους όσοι τον υποστήριξαν άνευ όρων. Αυτό το στίγμα της ντροπής δεν θα φύγει ποτέ».

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι οι κάτοικοι της Γάζας υπέστησαν από τις 7 Οκτωβρίου «την πιο ύπουλη επίθεση στην ιστορία της ανθρωπότητας». Όπως είπε, «έκαψαν και κατέστρεψαν τη Γάζα επί 50 ημέρες μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, διέπραξαν όλων των ειδών τις φρικαλεότητες που αποτελούν μαύρη κηλίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας».

«Περίπου 16.000 κάτοικοι της Γάζας, εκ των οποίων πάνω από το 70% ήταν γυναίκες και παιδιά, μαρτύρησαν ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιθέσεων. Πάνω από 35.000 Παλαιστίνιοι αδελφοί και αδελφές μας τραυματίστηκαν. Τα δύο τρίτα των κτιρίων στη Γάζα καταστράφηκαν ή είναι άχρηστα», ανέφερε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τη θέση του για παραπομπή του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Γάζα, ούτε την έλλειψη αντίδρασης των δυτικών χωρών, εκτός από μία ή δύο. Θα δοκιμάσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να καταστήσουμε την ισραηλινή κυβέρνηση υπόλογη ενώπιον του Διεθνούς Δικαίου καθώς και της συνείδησης της ανθρωπότητας».

Αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες επαφές που είχε για το θέμα της Γάζας με τον πρόεδρο της Αλγερίας, τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και του Λιβάνου, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Απαρίθμησε επίσης τα φορτία ανθρωπιστική βοήθειας που έστειλε η Τουρκία στους κατοίκους της Γάζας.

Ο Τούρκος πρόεδρος έστρεψε τα βέλη του και κατά των ηγετών της Δύσης, τους οποίους κατηγόρησε για ανεύθυνη ρητορική. Όπως ανέφερε, «δαιμονοποιούν τους Παλαιστίνιους με το πρόσχημα της Χαμάς και το πληρώνουν αυτό οι μετανάστες που ζουν σε αυτές τις χώρες».

«Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που έχουν επιδείξει από την αρχή της κρίσης στη Γάζα δείχνουν ότι άλλα σενάρια και όχι νομικά κενά παίζουν ρόλο στην ατιμωρησία των εγκλημάτων μίσους κατά των μουσουλμάνων. Η ανεκτική στάση που επέδειξαν απέναντι στα βδελυρά άτομα που έκαψαν το Ιερό Κοράνι με το πρόσχημα της ελευθερίας της γνώμης σίγουρα δεν είναι καλόπιστη. Προφανώς γίνεται προσπάθεια να εφευρεθεί σήμερα ένα μουσουλμανικό πρόβλημα, όπως έγινε με τους Εβραίους και τους Ρομά στο παρελθόν. Ως χώρα με 7 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό, κυρίως στην Ευρώπη, παρακολουθούμε στενά όλες αυτές τις εξελίξεις. Δεν θα επιτρέψουμε να ανοίξει η μύτη ούτε ενός από τους πολίτες μας», δήλωσε ο κ. Ερντογάν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ