Γκάφα Ερντογαν: Μπέρδεψε την μάχη της Τριπολιτσάς με τον πόλεμο… Αυστρίας – Τουρκίας !!

 
ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ενημερώθηκε: 24/09/22 - 21:29

Συνεχίζει  τα ανιστόρητα παραμυθια του περί “σφαγής της Τριπολιτσάς” το 1821 ο πρόεδρος της γείτονος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογά , στην προσπαθεια  του να εξισώσει τους κατακτητές με τους κατακτημένους.Και με μεγαλοστομία  διαλαλεί  ότι ο ίδιος και οι συμπατριώτες του «δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Μάλιστα, ανάρτησε στο twitter πίνακα της εποχής που υποτίθεται ότι απεικονίζει τα όσα συνέβησαν εις βάρος των Τούρκων δυναστών τον Σεπτέμβρη 1821 στην Τριπολιτσά.

Το μόνο που κατάφερε όμως, είναι ότι ο ίδιος και το επικοινωνιακό επιτελείο του, είναι ξένοι με τον δυτικό πολιτισμό και λειτουργικώς αγγράμματοι καθώς ο πίνακας δεν έχει καμία σχέση ούτε με την Ελλάδα ούτε με το 1821, ούτε βέβαια με την κατάληψη της πόλης από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Ο πίνακας που χρησιμοποίησαν είναι ένα έργο του Georg Philipp Rugendas, ο οποίος απεβίωσε το 1742 και σε αυτή του τη δημιουργία είχε απεικονίσει τη μάχη του Πετροβαραντίν όταν ο Οθωμανικός στρατός εκστράτευσε κατά της Αυστρίας.

Τι ήταν η μάχη του Πετροβαραντίν

Η Μάχη του Πετροβαραντίν , γνωστή και ως Μάχη του Πιτερβαρντάιν , έγινε στις 5 Αυγούστου 1716 κατά τη διάρκεια του Αυστροτουρκικού πολέμου , όταν ο Οθωμανικός στρατός πολιόρκησε το ελεγχόμενο από τους Αψβούργους φρούριο Petrovaradin στα στρατιωτικά σύνορα της μοναρχίας των Αψβούργων (σήμερα Novi Sad , Vojvo , Σερβία ).

Οι Οθωμανοί προσπάθησαν να καταλάβουν το Πετροβαραντίν, το λεγόμενο Γιβραλτάρ στον Δούναβη , αλλά γνώρισαν μια μεγάλη ήττα από στρατό το μισό του δικού τους, παρόμοια με την ήττα που είχαν βιώσει το 1697 στη Ζέντα. Ο Οθωμανός Μεγάλος Βεζίρης Νταμάντ Αλή Πασάς τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο Οθωμανικός στρατός έχασε 20.000 άνδρες και 250 όπλα από τον στρατό των Αψβούργων με επικεφαλής τον Στρατάρχη Ευγένιο της Σαβοΐας .

Οι Αυστριακοί εδραίωσαν αυτή τη νίκη βαδίζοντας στο Μπανάτ και κατακτώντας το Τέμεσβαρ , το τελευταίο εναπομείναν τουρκικό φρούριο στην Ουγγαρία, ακολουθούμενο από το Βελιγράδι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ