Ο νέος «Πασάς της Τουρκικής Οικονομίας» που θα προσπαθήσει να σώσει την Τουρκία από την χρεοκοπία

 
Μεχμέτ Σίμσεκ: Ο νέος «Πασάς της Τουρκικής Οικονομίας»

Ενημερώθηκε: 04/06/23 - 04:29

Ο Μεχμέτ Σιμσέκ, ο νέος υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, ίσως είναι η χαρακτηριστικότερη και πιο κρίσιμη επιλογή του Ερντογάν στη νέα Τουρκική κυβέρνηση.

θα έχειτον πλέον καθοριστικό ρόλο, καθώς έχει αναλάβει να βγάλει την Τουρκία από οικονομική κρίσ,η που έχει πλήξει τη χώρα από τις μέχρι σήμερα καταστροφικές πολιτικές των προκατόχων του.

Ο Σιμσέκ έχει εργαστεί στις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου. Μεταξύ άλλων στην UBS στη Νέα Υόρκη, στη Merrill Lynch στο Λονδίνο, κ.α. προτού αναμειχθεί με την πολιτική το 2007.

Μεταξύ του του 2009 και του 2015 είχε πιστωθεί με τη διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας ως υπουργός Οικονομικών, γεγονός που του έχει προδόσει κύρος στους οικονομικούς κύκλους του εξωτερικού. Το 2015 ο Σιμσέκ διορίστηκε αναπληρωτής πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να καθησυχαστούν οι αγορές οι οποίες ανησυχούσαν από για τους χειρισμούς του Ερντογάν στηνβ οικονομία.

Η πρώτη συνάντηση του νέου υπουργού Οικονομικών με τον Ερντογάν έγινε τον περασμένο Μάρτιο, μετά το πέρας της οποίας ο Σιμσέκ είχε δηλώσει τα εξής: «Είμαι πάντα έτοιμος να συμβάλλω σε κάθε θέμα του τομέα μου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ