Ο συνεταίρος του Ερντογάν, ισλαμοφασίστας Μπαχτσελί, αμφισβητεί την υπόσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

 
Επίθεση Μπαχτσελί στο Φανάρι με αφορμή τις φανέλες που δώρισαν στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο Μπακασέτας και Σιώπης

Ενημερώθηκε: 17/08/22 - 01:40

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο Φανάρι η επίθεση που δέχτηκε από τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν, τον ισλαμοφασίστα Μπαχτσελί μα αφορμή μια φανέλα της Τραμπζοσπόρ που δώρισαν στον κ. Βαρθολομαίο οι Έλληνες παίκτες της ομάδας Τάσος Μπακασέτας και Μανώλης Σιώπης.

Ο Μπαχτσελί αμφισβήτησε την υπόσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανοίγοντας ένα επικίνδυνο κεφάλαιο για την Ορθόδοξη κοινότητα: «Δεν υπάρχει οικουμενικό ίδρυμα και περιγραφή θέσης εργασίας στην Τουρκία», υπογράμμισε, ενώ εξηγώντας την απόψή του είπε ότι «στη Συνθήκη της Λωζάνης ο Έλληνας Πατριάρχης στο Φανάρι δεν θα εμπλέκεται σε πολιτικές και διοικητικές υποθέσεις και δεν θα έχει καμία άλλη ιδιότητα παρά μόνο αυτή του θρησκευτικού αξιωματούχου στην επαρχία του Φαναρίου, παρέχοντας πνευματική υπηρεσία στους Ελληνορθόδοξους πολίτες της Τουρκίας»,τόνισε.

Όλα άρχισαν όταν οι δύο ποδοσφαιριστές ,στο πλαίσιο του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα συναντήθηκαν με τον κ.Βαρθολομαίο και του δώρισαν από μία φανέλα της ομάδας τους .Ο Μπακασέτας μάλιστα μοιράστηκε με τους θαυμαστές του στα social media.

Μετά από αυτό ο Μπαχτσελί πέρασε στην επίθεση κάνοντας λόγο για προκλήσεις οι οποίες υποσκάπτουν την «εθνικής μας ενότητας»
«Οι προκλήσεις που γίνονται η μία μετά την άλλη τις τελευταίες ημέρες και οι δολιοφθορές που στοχεύουν στο πνεύμα της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης δεν θα μπορέσουν να μας εκτρέψουν από τον δρόμο μας.Μια από αυτές τις προκλήσεις ήταν η φανέλα της Τράμπζονσπορ, με οικουμενικές επιγραφές, στον Έλληνα Πατριάρχη του Φαναρίου, Βαρθολομαίο, ο οποίος ήρθε στην Τραπεζούντα για ένατη φορά για να κάνει τελετουργικό στη Μονή Σουμελά»,ανέφερε ο Μπαχτσελί.

Μάλιστα έκανε λόγο για αίσχος και προσβολή των φιλάθλων του τουρκικού συλλόγου:
«Πέρα από σκανδαλώδης, αυτή είναι μια πρόκληση με πολύ υψηλό τόνο υποκίνησης καταστροφής και παρενόχλησης. Είναι προφανές ότι αυτό το αίσχος, που αποτελεί προσβολή για τους αξιότιμους πολίτες μας που αγαπούν την Τραμπζονσπόρ μας και αυτόν τον σύλλογο, δεν θα γίνει αποδεκτή από καμία συνείδηση».

Ο Μπαχτσελί προχώρησε ένα βήμα παραπέρα αμφισβητώντας ευθέως τον ρόλο του πατριαρχείου: «Δεν υπάρχει οικουμενικό ίδρυμα και περιγραφή θέσης εργασίας στην Τουρκία», υπογράμμισε, ενώ εξηγώντας την απόψή του είπε ότι «στη Συνθήκη της Λωζάνης ο Έλληνας Πατριάρχης στο Φανάρι δεν θα εμπλέκεται σε πολιτικές και διοικητικές υποθέσεις και δεν θα έχει καμία άλλη ιδιότητα παρά μόνο αυτή του θρησκευτικού αξιωματούχου στην επαρχία του Φαναρίου, παρέχοντας πνευματική υπηρεσία στους Ελληνορθόδοξους πολίτες της Τουρκίας.Ο εκνευρισμός των εθνικών και ηθικών ευαισθησιών της Τουρκίας με την παγίδευση από όλες τις πλευρές αποκαλύπτει το εσωτερικό μιας πλοκής που προωθείται βήμα-βήμα. Στόχος είναι να προκληθεί χάος, να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον κρίσης».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ