Σεισμός στην Τουρκία: Η στιγμή που η ελληνική ΕΜΑΚ απεγκλωβίζει την 6χρονη Φατμέ από τα συντρίμμια (ΒΙΝΤΕΟ)

 
τουρκια

Ενημερώθηκε: 07/02/23 - 17:51

Συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τις επιχειρήσεις διάσωσης που πραγματοποιούνται στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας. Μάλιστα οι προσπάθειες της ελληνικής ΕΜΑΚ οδήγησαν έπειτα από πολύωρες προσπάθειες στη διάσωση ενός 6χρονου κοριτσιού, της Φατμέ, το οποίο ανασύρθηκε ζωντανό χάρη στην επιμονή ενός Έλληνα διασώστη.

Δυστυχώς, οι προσπάθειες για τη διάσωση της 7χρονης Φατμέ – αδερφής του 6χρονου κοριτσιού που σώθηκε – δεν είχαν αίσιο τέλος, καθώς το κορίτσι δεν τα κατάφερε.

Την 7χρονη Φατμέ άκουσαν αρχικά δύο διασώστες προερχόμενοι από την ελληνική ομάδα, οι οποίοι μπαίνοντας στα χαλάσματα, προσπάθησαν να ανασύρουν το κοριτσάκι.

Μάλιστα κατάφεραν να μιλήσουν μαζί της πριν φέρουν εργαλεία για να μετακινήσουν τα μπάζα και να την πλησιάσουν. Στο σημείο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, έφτασε γιατρός και φορείο, όμως ήταν αργά, καθώς λίγο μετά Έλληνες και Τούρκοι διασώστες βρήκαν το άψυχο σώμα του παιδιού. Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν συνταρακτικές.

Εν συνεχεία, ο άνθρωπος που άκουσε την Φατμέ, αντιλήφθηκε πως στα χαλάσματα πίσω από την Φατμέ υπήρξε η 6χρονη αδερφή της, η οποία τελικά ανασύρθηκε ζωντανή.

Να σημειωθεί επίσης πως πριν από λίγη ώρα οι Έλληνες διασώστες προχώρησαν στον απεγκλωβισμό ενός 50χρονου πατέρα, μέλους τετραμελούς οικογένειας, ο οποίος είχε παγιδευτεί κάτω από ένα κλιμακοστάσι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ