Τουρκικές εκλογές: Επίθεση με πέτρες κατά του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

 
Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Ενημερώθηκε: 09/05/23 - 23:48

Ένας 16χρονος πέταξε πέτρα στο προεκλογικό λεωφορείο του υποψηφίου για την τουρκική προεδρία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου o οποίος βρισκόταν σε προεκλογική συγκέντρωση στη βορειοδυτική επαρχία Σακάρια.

Η αστυνομία συνέλαβε το παιδί που πέταξε την πέτρα σπάζοντας το παράθυρο του λεωφορείου.

Αφού έγινε γνωστό ότι το άτομο που πέταξε την πέτρα στο λεωφορείο ήταν ένα 16χρονο παιδί, ο Κιλιτσντάρογλου ζήτησε να τον αφήσουν ελεύθερο.

Σε ανακοίνωσή του, το CHP ανέφερε ότι ο Κιλιτσντάρογλου τηλεφώνησε στον βουλευτή του CHP Engin Özkoç και είπε: «Ας μην αποκαλυφθεί με κανέναν τρόπο η ταυτότητα του γιου μας και θα πρέπει να δοθεί νομική υποστήριξη στην οικογένεια. Αυτό το παιδί είναι γιος της Τουρκίας. Εκλογές είναι προσωρινά, το πιο σημαντικό μας θέμα να μην πληγωθεί το παιδί. Το κύριο θέμα δεν είναι η πράξη που έκανε το παιδί, αλλά αυτοί που χρησιμοποιούν ένα παιδί για μια τέτοια πρόκληση».

Το περιστατικό αυτό έρχεται ήρθε αφού μια ομάδα υπερεθνικιστών πέταξε πέτρες στο προεκλογικό λεωφορείο του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης του CHP και αντιπροέδρου, Εκρεμ Ιμάμογλου, ενώ απευθυνόταν σε πολίτες κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην ανατολική επαρχία Ερζερούμ στις 7 Μαΐου.

Τα στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησαν τον Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης ότι προκάλεσε την επίθεση εναντίον του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ