Ποιος είναι τελικά ο " νεκρός" στις προειδοποιήσεις των τσιγάρων

 
Αυτός είναι ο "νεκρός" που βλέπουν στα πακέτα τους όσοι καπνίζουν-Πόσο πληρώθηκε (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 30/01/18 - 21:37

Σίγουρα το πρόσωπο που βλέπετε στην αρχή, σας θυμίζει αρκετά, ιδίως αν καπνίζετε ακόμα ή έχετε πιάσει προϊόντα καπνού.

Ίσως πολλοί αναρωτήθηκαν ποιος έχει φωτογραφηθεί ως...νεκρός από έμφραγμα, ή εγκεφαλικό και βρίσκεται στα πακέτα των τσιγάρων για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, από τότε σχεδόν που ξεκίνησε η εκστρατεία κατά του καπνίσματος, σε τσιγάρα και καπνό.Δεν είναι άλλος από ένα παλικάρι που απλώς ήταν...ένας τυχαίος πτυχιούχος της Οξφόρδης!

Η ιστορία του; Μάλλον τον έριξαν λιγάκι οικονομικά αφού εδώ και τέσσερα χρόνια βρίσκεται επάνω σε εκατομμύρια πακέτα τσιγάρων σε ολόκληρη την Ευρώπη, και όλα αυτά για 175 λίρες.

Ο Τομ Φρέιν, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στο Βερολίνο το 2012, αποφάσισε να απαντήσει σε μια αγγελία που ζητούσε άνδρες να ποζάρουν για μια αντικαπνιστική εκστρατεία και μπήκε στη λίστα.

Όταν ρώτησε τι θα έπρεπε να φορέσει, του έστειλαν ένα e-mail με μια εικόνα ενός γυμνού άνδρα σε εμβρυική θέση, με τη λεζάντα «Αυτό θέλουμε να κάνεις».

Γράφοντας στην Guardian, ο Φρέιν είπε ότι αργότερα του πρόσφεραν 175 λίρες για να πάει σε ένα παλιό νοσοκομείο στα περίχωρα του Βερολίνου και να ποζάρει σε μια σακούλα νεκροτομείου.

Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσε: «Έβαψαν το πρόσωπό μου γκρι, με έβαλαν σε μία τσάντα και με πήγαν στο νεκροτομείο. Το να είμαι στην τσάντα, πραγματικά με φρίκαρε, ειδικά όταν ο φωτογράφος τράβηξε ψηλά το φερμουάρ και μου ψιθύρισε: ‘Αυτό είναι για τη Δρέσδη’ προτού ξεκουμπώσει το φερμουάρ. Είχε μια σκοτεινή αίσθηση του χιούμορ».

Ο Φρέιν δήλωσε ότι επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2013, εργάστηκε ως επικεφαλής της εταιρείας ποτών Innocent προτού γίνει αναπληρωτής διευθυντής.

Ο Φρέιν πλέον ζει στο Τέξας και δεν ξανασκέφτηκε εκείνη τη φωτογράφηση μέχρι που ένας φίλος του στο Βερολίνο, του έστειλε ένα e-mail το 2016.

Στο e-mail του έγραφε: «Εσύ είσαι αυτός;» με μια εικόνα ενός νεκρού σε ένα πακέτο Marlboro. «Πήγα στο τοπικό κατάστημα και είδα το πρόσωπό μου σε όλα τα πακέτα τσιγάρων. Ήμουν παντού – και στις 27 χώρες της ΕΕ, στην πραγματικότητα. Υπήρχαν εκατομμύρια πακέτα με το πρόσωπό μου επάνω» ...