Έρευνα για παραλλαγή Όμικρον: Πιθανώς ανθεκτική σε εμβόλια και προηγούμενη νόσηση

ςε
Ενημερώθηκε: 04/12/21 - 22:28

Κόκκινος υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει στην Βρετανία, που δεν σταματά να μετρά νέα κρούσματα της παραλλαγής κορωνοιού Όμικρον, στη σκιά μίας ανησυχητικής έκθεσης για το ενδεχόμενο η μετάλλαξη να είναι... ανθεκτική στα αντισώματα.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, η χώρα καταγράφει 135 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον.

Τα περισσότερα βρίσκονται στην Αγγλία ενώ ακολουθεί η Σκωτία.

Η υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, οργανισμός αντίστοιχος με αυτόν του ΕΟΔΥ, στην εσωτερική ταξινόμηση κινδύνων που πραγματοποιεί έχει σημάνει «κόκκινο συναγερμό» για την παραλλαγή Όμικρον διότι, όπως αναφέρεται, θεωρητικά, και με βάση τις μεταλλάξεις που έχουν εντοπιστεί στην παραλλαγή, μπορεί να ανθίσταται στα αντισώματα, τόσο από τα εμβόλια όσο και από προηγούμενη λοίμωξη.

Δηλαδή, τονίζεται ο κίνδυνος επαναλοίμωξης όπως έχουμε δει στην Νότια Αφρική ενώ παράλληλα το στέλεχος μπορεί να είναι ανθεκτικό και στα κοκτέιλ αντισωμάτων που συνταγογραφούνται από το βρετανικό σύστημα υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, η βρετανική κυβέρνηση εκτιμά πως τα υπάρχοντα εμβόλια δεν θα μπορούν μεν να εμποδίσουν την λοίμωξη ή την επαναλοίμωξη αλλά θα μπορούν να προστατεύουν από την σοβαρή νόσηση ή το θάνατο.

 

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ