Ζώδια και ψέματα: Η τάση ανειλικρίνειας που έχει το κάθε ζώδιο

Ζώδια και ψέματα: Η τάση ανειλικρίνειας που έχει το κάθε ζώδιο
Ενημερώθηκε: 01/04/21 - 16:08
Της Αλεξάνδρας Καρτά

Zώδια: Το ψέμα είναι ένας μηχανισμός προστασίας και αυτοάμυνας, για κάτι που μας φοβίζει, ή για κάποιες καταστάσεις που δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Βέβαια στο τέλος αντί να βοηθήσει η συγκεκριμένη συμπεριφορά, μας βάζει σε ένα φαύλο κύκλο καταστάσεων, που δεν μας απαλλάσσει από τα προβλήματα, αλλά περιπλέκονται ακόμη περισσότερο τα πράγματα και χαλούν οι σχέσεις μας με τους άλλους. 

Στην Αστρολογία υπάρχουν κάποια πλανητικά σημάδια στο προσωπικό ωροσκόπιο, που μαρτυρούν την τάση για μυθομανία και αποστροφή της ειλικρινής αντιμετώπισης των γεγονότων. 

Βέβαια αυτό είναι δύσκολο να το αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο, γιατί όπως ξέρουμε το προσωπικό ωροσκόπιο είναι το δακτυλικό μας αποτύπωμα και είναι μοναδικό, για αυτό χρειάζεται μεμονωμένη ανάλυση.

Έτσι η αστρολόγος Αλεξάνδρα Καρτά μας παρουσιάζει, γενικότερα, την τάση ανειλικρίνειας που έχει το κάθε ζώδιο και για ποιο λόγο οι αντιπρόσωποι των 12 ζωδίων, θα φτάσουν στο σημείο, να πουν ένα μικρό ή μεγάλο ψέμα:  

ΚΡΙΟΣ

Το ψέμα σε αυτό το ζώδιο δεν βρίσκεται στα στοιχεία που το αντιπροσωπεύουν. Είναι πολύ ειλικρινής με τους άλλους, τόσο, που κάποια στιγμή γίνεται σκληρός στις κουβέντες του, γιατί δεν μπορεί να [ομορφαίνει] τα νοήματα, για να είναι αρεστός. Αν φτάσει στο σημείο να πει κάποιο ψέμα, είναι για να εντυπωσιάσει περισσότερο, παρά να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις, σκεπτόμενος ότι ανεβάζει με αυτό τον τρόπο, το γόητρο του.  

ΤΑΥΡΟΣ

Ένας Ταύρος αποφεύγει το ψέμα, γιατί το θεωρεί έξω από τα ιδανικά του. Απεχθάνεται επίσης να δέχεται ψεύτικες συμπεριφορές από τους άλλους και αυτό το δείχνει και το απαιτεί. Γι εκείνον είναι χάσιμο χρόνου να μπλέκεται η ζωή του σε [σκοτεινά μονοπάτια], που γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θα του φέρει την σιγουριά που επιδιώκει, αλλά αστάθεια και αλλαγές, που τις αποφεύγει σθεναρά. 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αυτή η ζωδιακή ομάδα, αγαπά να [διαστρεβλώνει] τις καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω της, για να αποτινάξει κάτι που δεν της αρέσει, αλλά και να κερδίσει την εύνοια των άλλων. Ο Δίδυμος έχει πειθώ, γιατί  ανακυκλώνοντας τα ψέματα του, τα έχει πιστέψει και ο ίδιος. Βέβαια, επειδή οι κουβέντες του έχουν μεγάλη ταχύτητα, θα έρθει η στιγμή, που θα γίνει [μετωπική] στα λεγόμενα του και θα ξεσκεπαστεί η αλήθεια.   

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τα ψέματα σε αυτό το ζώδιο είναι ένας μηχανισμός αυτοσυντήρησης και ωραιοποίησης των καταστάσεων γύρω του. Θέλει να κερδίσει την αγάπη των άλλων και όταν δεν το καταφέρνει με συμβατό τρόπο, αρχίζει να [μοντάρει] την δική του αλήθεια, με ένα κράμα που παραπαίει μεταξύ της αντικειμενικής και υποκειμενικής δικής του αλήθειας. 

ΛΕΩΝ

Ένας βασιλιάς προσέχει πολύ αυτά που λέει, κυρίως γιατί δεν θέλει να βρεθεί εκτεθειμένος σε καταστάσεις, που θα μειώσουν και θα υποβαθμίσουν την αξία του. Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις, επιθυμεί να αυτοπροβάλλεται και να δείχνει το [στέμμα] του, με αποτέλεσμα να λέει και κάποια [ψεματάκια], που θα τον ανεβάσουν ακόμη πιο ψιλά στα μάτια των άλλων και αυτό θα γίνει, καθαρά για θέμα γοήτρου. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι είναι αρκετά ειλικρινείς με τους άλλους και δεν δέχονται να υπάρχουν ψέματα στις σχέσεις τους και γενικότερα στην ζωή τους. Αν κάποια στιγμή [υποχρεωθούν] να πουν ψέματα, θα το κάνουν γιατί θέλουν να είναι [τέλειοι] στα μάτια των άλλων, οπότε θα δουλέψει στο μυαλό τους ένα άλλοθι, ικανό να τους βοηθήσει όταν στριμώχνονται από τις καταστάσεις. ΄Ένας Παρθένος θα πείσει τον εαυτό του, ότι η αλήθεια του, είναι η μοναδική αλήθεια που υπάρχει. 

ΖΥΓΟΣ

Εδώ συναντάμε τα κατά συνθήκη ψέματα, που αν αρχίσουν και γίνονται πολλά, τότε η ζωή ενός Ζυγού καταλήγει στο να υπάρχει μέσα σε ένα απόλυτο αλαλούμ αναρχίας της πραγματικότητας. Επιμένουν δε, να επαναλαμβάνουν κάποιες συμπεριφορές, που τους οδηγούν, στο να χαλάσουν τις σχέσεις τους με κάποια πρόσωπα, που απουσιάζει πλέον, η μεταξύ τους εμπιστοσύνη.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός δεν αγαπά το ψέμα που προέρχεται από τους άλλους, όμως ξεχνά ότι όλα τα όμορφα πράγματα θέλουν ειλικρίνεια από όλες τις πλευρές, για να υπάρχει ισορροπία και αρμονία. Όταν συναντήσετε έναν Πλουτώνιο αντιπρόσωπο, θα καταλάβετε αν σας λέει ψέματα, όταν το βλέμμα του πεταρίζει και δείχνει [καινό], ενώ, με πείσμα αποφεύγει να σας κοιτάξει.  

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο εκπρόσωπος αυτού του ζωδίου, αγαπά την ειλικρίνεια, αλλά δεν μπορεί να ανεχτεί την πίεση από τους άλλους, με αποτέλεσμα να λέει αυτά που θέλουν να ακούσουν κάποιοι. Με αυτό τον τρόπο αρχίζει να γκρεμίζεται, όλο το οικοδόμημα της αλήθειας, παρασύροντας, κάθε αντίσταση στο ψεύδος. Αν και δεν είναι η επιλογή του το ψέμα, όταν αναγκάζεται να το πει, το πλαταίνει αρκετά, χωρίς να μπαίνουν όρια. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Αιγόκεροι είναι αμετακίνητοι στα πιστεύω τους και αυτό τους κάνει να λένε πράγματα γεμάτα αλήθειες, είτε αρέσουν, είτε όχι. Είναι πολέμιοι των ψεύτικων συμπεριφορών και θεωρούν την αλήθεια εκπρόσωπο της ατσαλάκωτης δύναμης τους, ακόμη και αν ρισκάρουν να γίνουν αντιπαθείς από τους άλλους. Αν κάπου πουν ψέματα, ίσως να σημαίνει ότι εκεί, δεν περνούν καλά και θέλουν να [μαγαρίσουν] αυτή την σχέση, ή την κατάσταση. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Έχει έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα, που εδώ μπορεί να χωρέσουν όλες οι συμπεριφορές. Ο Υδροχόος πειραματίζεται σε όλα, γιατί αγαπά τις αλλαγές, οπότε μπορεί κάποια στιγμή να [ξεφουρνίσει] κάποιο ψέμα, που μπορεί να θεωρηθεί, εξ ανάγκης. Βέβαια αν πρέπει να αποφασίσει μεταξύ της αλήθειας και ενός ψέματος, φυσικά και θα προτιμήσει την αλήθεια.

ΙΧΘΥΕΣ

Τελειώνοντας το αφιέρωμα για τα ψέματα που μπορεί να λένε τα 12 ζώδια, φτάνουμε σε μία ειδική κατηγορία, που αποτελούν οι Ιχθύες. Εδώ είναι όλα φτιαγμένα από την αρχή, έτσι όπως τα αντιλαμβάνεται το βαθύ μυαλό ενός Ιχθύ. Το ψέμα με την αλήθεια ζουν με απόλυτη αρμονία στην ζωή αυτού του κατά τα άλλα ευαίσθητου ανθρώπου, που χαρακτηρίζεται από εμμονικές καταστάσεις και ομιχλώδη πραγματικότητα.