Διευκρινίσεις του Υπουργείου Άμυνας για την ψηφοφορία του Ν/Σ για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς την παρουσία του Νίκου Παναγιωτόπουλου

 
Διευκρινίσεις του Υπουργείου Άμυνας για την ψηφοφορία του Ν/Σ για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς την παρουσία του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ενημερώθηκε: 06/02/23 - 17:11

Διευκρινήσεις, σχετικά με την κατά μία ημέρα αναβολή της συζητήσεως και ψηφοφορίας στη Βουλή για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δίδονται από το ΥΠΕΘΑ, καθώς αυτό θα ψηφισθεί – με τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη – αύριο, παρά την απουσία του Υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου σε επίσημη αποστολή στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως εξής:

«Με αφορμή ισχυρισμούς που δημοσιεύθηκαν σχετικώς με την αναβολή της σημερινής Ψηφοφορίας στο Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΘΑ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

»Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος αναχωρεί το βράδυ προς τη Βρετανία για μια σημαντική επίσημη επίσκεψη, την πρώτη που πραγματοποιεί Έλληνας Υπουργός ύστερα από δύο δεκαετίες. Στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει ο κ. Παναγιωτόπουλος περιλαμβάνεται η αυριανή συνάντηση με τον ομόλογό του κ. Μπεν Ουάλλας και η τελετή υπογραφής της Διακηρύξεως Αμυντικής Συνεργασίας (Joint Vision Statement) Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία θα λάβει χώρα επί του αντιτορπιλικού “HMS Diamond” στο Πόρτσμουθ.

»Σήμερα επρόκειτο να διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλή η Συζήτηση και Ψήφιση του Σχεδίου Νόμου του ΥΠΕΘΑ με θέμα: «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις», αλλά αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας. Εξ αιτίας του ήδη βεβαρυμένου προγράμματος, τόσο στις δραστηριότητες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, όσο και στην προώθηση του Κοινοβουλευτικού Έργου, καθορίστηκε σε απόλυτη συμφωνία με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, να συζητηθεί και να ψηφιστεί το Σχέδιο Νόμου αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023. Αντικειμενικός σκοπός είναι να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στην εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων που περιλαμβάνει το Νομοσχέδιο υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ