Εγκαίνια του «Μνημείου των Αθανάτων» του Έθνους στο Στρατόπεδο «Παπάγου»

 
Εγκαίνια του «Μνημείου των Αθανάτων» του Έθνους στο Στρατόπεδο «Παπάγου»

Ενημερώθηκε: 29/11/23 - 00:24

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Η τελετή των εγκαινίων του «Μνημείου των Αθανάτων» πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στον κεντρικό προαύλιο χώρο του Στρατοπέδου «Παπάγου», μπροστά από το κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και των ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά όπου σε ένα και μόνο Μνημείο θα είναι χαραγμένα τα ονοματεπώνυμα των 121.692 πεσόντων στους Αγώνες του Έθνους από το 1830 μέχρι και το 1974.

Στην τελετή έχει προσκληθεί να παραστεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και η αντίστοιχη στρατιωτική των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ είναι πολύ πιθανό, αλλά μη επιβεβαιωμένο αυτή τη στιγμή, το ενδεχόμενο παρουσίας στην τελετή και του ίδιου του Πρωθυπουργού κ.Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεσπόζουσα θέση στο χώρο του Μνημείου θα είναι η «αιώνια φλόγα» που θα καίει συνεχώς 24 ώρες τη μέρα, 365 μέρες το χρόνο, στη Μνήμη των δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας που έδωσαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς την Πατρίδα, καθώς και οι τοίχοι με τις εκατοντάδες γυάλινες πλάκες με τα ονόματα των νεκρών, αμφότερα των οποίων θα είναι ορατά από όσους διέρχονται από τη Λεωφόρο Μεσογείων, ημέρα και νύχτα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ