Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

 
23.11.15-GEETHA-DRASEIS-HMERA_ED-EKTHESIS

Ενημερώθηκε: 16/11/23 - 19:44

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Πρόγραμμα σειράς εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα για την «Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων», που συμπίπτει με το μεγάλο θρησκευτικό εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ.

Συμφώνως με το πρόγραμμα αυτό έχουμε τις ακόλουθες δράσεις:

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, την 21η Νοεμβρίου στις 08:00, οπότε και με τον τρόπο αυτό θα ξεκινήσουν και επισήμως οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας των ΕΔ.

Στις 10:30 θα τελεσθεί πανηγυρική δοξολογία στον καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του   Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου Β’, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στις 11:30, η ΠτΔ θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις 17:09, θα γίνει η επίσημη υποστολή της Σημαίας, από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την επικράτεια οι ακόλουθες δράσεις:

--- Γενικός σημαιοστολισμός μονάδων, στρατιωτικών καταστημάτων και πολεμικών πλοίων, από την 08:00 μέχρι και την δύση του ηλίου,

--- Φωταγώγηση μονάδων, στρατιωτικών καταστημάτων και πολεμικών πλοίων κατά τις βραδινές ώρες.

--- Επετειακές – μουσικές εκδηλώσεις στις έδρες του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) στη Λάρισα, του Γ’ Σώματος Στρατού/NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη και του Δ’ Σώματος Στρατού (Δ’ΣΣ) στην Ξάνθη.

--- Το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η οποία θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το ΓΕΕΘΑ στην ιστοσελίδα www.geetha.mil.gr στον σύνδεσμο https://geetha.mil.gr/category/drastiriotites/ .

--- Τις νυκτερινές ώρες της 20ης και 21ης Νοεμβρίου 2023 θα προβάλλεται η ελληνική σημαία στην πρόσοψη του κτιρίου του ΥΠΕΘΑ, στο Στρατόπεδο «Παπάγου», μέσω 3D projection mapping.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διάστημα 21 – 24 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί έκθεση παρουσίασης δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του σταθμού του Μετρό «Σύνταγμα» με διαδραστικά εκθέματα εξομοιωτή πτήσεων, χειρισμού οπλικών συστημάτων, εντοπισμού εκρηκτικών μηχανισμών μέσω εικονικής πραγματικότητος κλπ.

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, από τις 10:00, θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο πρόγραμμα δράσεων με την ονομασία «Γνώρισε τον Αθλητισμό και τις Αξίες του», που διοργανώνεται από την Γραμματεία του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ).

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει βιωματικές διαδραστικές - αθλητικές δράσεις, με σκοπό τα παιδιά του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (8 – 15 ετών) να γνωρίσουν ποικίλα αθλήματα και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον αθλητισμό. Η παρουσίαση των αθλημάτων του προγράμματος θα συντονίζεται από Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους Πρωταθλητές και διακεκριμένους αθλητές των Ενόπλων Δυνάμεων, με στόχο να μεταλαμπαδεύσουν τις αρχές του αθλητισμού και του Ολυμπισμού στα παιδιά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όπως σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ