Ελληνογαλλική εκπαίδευση στον «Αγώνα εντός κατοικημένων τόπων»

 
δδ

Ενημερώθηκε: 10/07/24 - 12:06

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Διμερής συνεκπαίδευση στελεχών του Στρατού Ξηράς Ελλάδος και Γαλλίας πραγματοποιήθηκε στο «Εθνικό Πρότυπο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Αγώνα  σε Αστικό Περιβάλλον» (ΕΠΚΕΑΑΠ) στη Νέα Σάντα Κιλκίς. 

Στην προαναφερθείσα εκπαιδευτική δραστηριότητα συμμετείχαν δύο αξιωματικοί και 13 υπαξιωματικοί της επίλεκτης 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 Α/Μ ΤΑΞ), που φέρει την ιστορική επωνυμία «Πόντος», καθώς και ενός αξιωματικού και 18 υπαξιωματικών του Γαλλικού Στρατού, επί αντικειμένων «αγώνα κατοικημένων τόπων», στο πλαίσιο του κοινού σχεδίου δράσεως μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Η συνεκπαίδευση, μεταξύ άλλων αντικειμένων, περιελάμβανε Βολές Μάχης Ταχείας Αντιδράσεως, εκκαθάριση δωματίου/κτιρίου, καθώς και εκπαίδευση Διμοιρίας σε επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους.

Το ΕΠΚΕΑΑΠ βρίσκεται εντός του μεγάλου στρατοπέδου στο οποίο εδρεύει το μεγαλύτερο τμήμα της 71ης Α/Μ ΤΑΞ, στη Νέα Σάντα Κιλκίς, και έγινε επί παλαιών και εγκαταλελειμμένων κτιρίων του στρατοπέδου, των οποίων έγινε η κατάλληλη μετατροπή και εκμετάλλευση για την εκπαίδευση του προσωπικού σε αυτό το συγκεκριμένο αντικείμενο αγώνος, όπως είναι ο «Αγώνας εντός κατοικημένων τόπων». Γρήγορα δε φάνηκε η χρησιμότητά του και σε αυτό πραγματοποιείται εκπαίδευση και άλλων μονάδων του Ελληνικού Στρατού, αλλά και ξένων που έρχονται στην Ελλάδα για συνεκπαιδεύσεις, στο πλαίσιο συμφωνιών. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ