Ένα fake news της Τουρκίας που τους βγήκε μπούμερανγκ…

 
Χάρη στην τουρκική μονταζιέρα αποδεικνύεται ότι τα νησιά του Αιγαίου όχι μόνο τα «αποστρατικοποιούμε», αλλά αντίθετα τα ενισχύουμε με τα σύγχρονα αμερικανικά τεθωρακισμένα Μ-1117 Guardian

Ενημερώθηκε: 26/09/22 - 14:12

Χθες, η τουρκική μονταζιέρα δημοσιοποίησε, μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων «Αναντολού», μία είδηση, συνοδευόμενη με φωτογραφίες από την αποβίβαση στρατιωτικού υλικού από αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέσβο και στη Σάμο, στις 18 και 21 Σεπτεμβρίου 2022 αντίστοιχα, με την επισήμανση ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, με την οποία τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι αποστρατικοποιημένα, σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους.

Η όλη είδηση δεν επέχει κανενός απολύτως σχολιασμού.

Με αφορμή όμως αυτήν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία σειρά συλλογισμών, που κατά την ελληνική πλευρά γίνονται μπούμεραγκ και καταρρίπτουν έμπρακτα, τα όσα αναληθή υποστηρίζει η αντίστοιχη τουρκική.

Οι δημοσιοποιηθείσες από την Τουρκία εικόνες δείχνουν τα εξής:

1)Εν έτει 2022, μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ – η Τουρκία – κατασκοπεύει επίσημα, φανερά και το διαφημίζει κιόλας, μία άλλη χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ. Αυτό είναι το πιο σοβαρό, που ασφαλώς η Αθήνα δεν πρόκειται να αφήσει να πέσει κάτω έτσι εύκολα.

2)Πλήρη διάψευση, από την ίδια την Άγκυρα, του συνόλου σχεδόν της αντιπολιτεύσεως στην Ελλάδα, που με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ (και τους… «στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες» αυτού), οι οποίοι είχαν βγει στα κανάλια και στις δημοσιογραφικές ρούγες και υποστήριζαν ότι η απόσυρση των πεπαλαιομένων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1, ρωσικής κατασκευής, που θα αποσταλούν στην Ουκρανία «εξασθενεί την άμυνα των νησιών» ή ακόμα χειρότερα από κάποιους, ότι «αποστρατικοποιούμε» τα νησιά. Τώρα, χάρη στους Τούρκους αποδεικνύεται ότι τα νησιά αυτά όχι μόνο δεν «εξασθενούν» ή τα «αποστρατικοποιούμε», αλλά αντίθετα τα ενισχύουμε και μάλιστα με πολύ νεότερο αμερικανικό υλικό, τα τεθωρακισμένα οχήματα ασφάλειας Μ-1117 Guardian. Σύμφωνα με τους Τούρκους, τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, 23 Μ-1117 αποβιβάστηκαν στη Μυτιλήνη και άλλα 18 στη Σάμο. Θυμίζουμε ότι ως τώρα έχουμε παραλάβει 400 από αυτά, ενώ θα παραληφθούν συνολικά 1200.

3)Την πλήρη απόδειξη και μάλιστα στο ακέραιο, ότι η Ελλάδα τηρεί ΑΠΟΛΥΤΑ τους όρους της Συμφωνίας της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης, στο Άρθρο 13 της οποίας προβλέπεται ότι στα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος και Ικαρία οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις περιορίζονται στον «συνήθη αριθμόν των δια την στρατιωτικής υπηρεσίαν καλουμένων». Ας διαβάσουν λοιπόν καλύτερα και ολόκληρη τη Συμφωνία οι Τούρκοι, γιατί και εδώ αποδεικνύεται ότι διαβάζουν κατά το δοκούν.

4)Σε καθαρά επιχειρησιακό επίπεδο, η λήψη των φωτογραφιών των λιμανιών της Μυτιλήνης και της Σάμου από τουρκικά Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (UAV) πραγματοποιήθηκε με αυτά να πετούν ΕΝΤΟΣ του FIR Κωνσταντινούπολης. Υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα για ένα UAV πετώντας σε συγκεκριμένο ύψος, άνω των 20.000 ποδών, και χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρονικές συσκευές αναγνώρισης που διαθέτουν να φωτογραφίζουν σχεδόν κάθετα τον «στόχο» τους, όταν αυτός βρίσκεται σε μικρή – σχετικά – απόσταση. Και το λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από τις απέναντι τουρκικές ακτές, ενώ και στη Σάμο είναι σχεδόν στην ίδια απόσταση.  

5)Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο. Με τις φωτογραφίες αυτές αποδεικνύεται ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εργάζονται συνεχώς και χωρίς ωράρια για την ενίσχυση των νησιών του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων και ασφαλώς το ίδιο συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τους Τούρκους, η φωτογραφία του αρματαγωγού που ξεφορτώνει Μ-1117 στη Μυτιλήνη είναι της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, με το προσωπικό τόσο του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και των συναδέλφων τους του Στρατού Ξηράς να εργάζονται κανονικά για την παράδοση και παραλαβή των οχημάτων, την ίδια ώρα που άλλοι συνάδελφοί τους εργαζόμενοι του Δημόσιου τομέα απολάμβαναν το κυριακάτικο μπανάκι τους.

Σε τελική ανάλυση. Η Ελλάδα σεβόμενη τις συνθήκες που έχει υπογράψει αλλά και το απαράγραπτο δικαίωμά της στην αυτοάμυνα, υπερασπίζεται και θα συνεχίζει να το κάνει κάθε σπιθαμή του ελληνικού εδάφους. Και αυτό ας το λάβουν σοβαρότατα υπόψη τους όλοι. Φίλοι, γείτονες και εχθροί.

«Ιχνηλάτης»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ